ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

РОСИ ПИШЕ ИСТОРИЯ НА MONZA RALLY SHOW

like0 unlike0
Auto-Press 07 Dec 2017 Новини
20
0
РОСИ ПИШЕ ИСТОРИЯ НА MONZA RALLY SHOW

Нищо не може да спре „Доктора“. След напрегнат сезон, в които той завърши в челната 5-та в кралския клас на MotoGP, шест пъти бе на подиума и спечели една победа, Валентино Роси сложи край на състезателната си година катo спечели за рекорден шести път легендарното Monza Rally Show.

Успехът обаче не бе лесен. След 2-ри етап на Валентино бе наложено наказание от 10 секунди, за това, че неговата Ford Fiesta RS WRC е със 7 килограма по-лека. Непоколебим, деветкратният световен шампион кара безгрешно в останалите 9 заледени етапа, като спечели предпоследния и завърши пръв в класирането с 5.7 секунди по-бърз от втория Марко Бонаноми.

Братът на Роси Лука Марини, който се състезава в Moto2 от тима на VR46, направи своя дебют на Monza Rally тази година. 20 годишният състезател седна зад волана на Ford Fiesta в клас R5 и финишира на 11-та позиция в своята категория и на 26-та в общото класиране.

Този уикенд отбеляза 38-то издание на историческото Monza Rally Show, което се провежда за пръв път през далечната 1938-ма година, а Роси стана най-титулувания участник, след като изпревари петкратния шампион Риналдо Капело.

Освен на екшъна в отделните етапи, феновете се насладиха на истинско зрелище благодарение на Стив „Багси“ Биагиони и Лиам Доран, които показаха как се унищожават гуми за секунди.

Багси вдигна градусите със своя Nissan 350Z с двигател на Ferrari 458, а Доран пристигна с бруталния Ford RS 200 с 900 конски сили, с който участва на популярното изкачване – Pikes Peak.

Всички резултати от Monza Rally Show 2017-та може да намериш тук, а по-долу е изказването на големия Валентино Роси:

„Това беше едно от най-трудните състезания на Рали Монца до сега, защото имаше 4 екипа, които можеха да спечелят и всички бяхме много близо. За съжаление отборът направи малка грешка с тежестта на колата в петък. Не пресметнахме правилно фаровете отпред. Глупава грешка, за която ни наказаха 10 секунди. Помислих, че нямаме шанс, но карах на максимума и рискувах много, особено в предпоследния етап. Monza Rally Show винаги е забавно, защото е истинско състезание и може да се кара много бързо, но в същото време може да се отпуснеш и да се насладиш на събитието без много напрежение. За да си доволен обаче, трябва да се представиш добре, а предизвикателството е голямо и нивото е високо. През последните години идват истински рали пилоти и не е лесно да се бориш с тях. Друго, което е много специално за мен, е уникалния отбор, който се събира за това шоу. Нямаше да е същото без тях. Да се надпреварвам с братята Бривиос и Учио е супер весело. Постоянно си говорим за техническите елементи, но и много се шегуваме за това кой е по-бърз. Тази година дойде и брат ми Лука, който не спираше да ме моли: „искам да участвам“, „искам да участвам“ и аз се погрижих. Той е бърз и се забавлява. Мисля че и за напред ще кара тук. Това е първото му преживяване в рали автомобил и се справи много добре, но условието е, че може да е бърз, но не по-бърз от мен.“

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: