ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Rolls-Royce Cullinan против Bentley Bentayga

like0 unlike0
Auto-Press 15 May 2018 Новини
51
0
Rolls-Royce Cullinan против Bentley Bentayga

Новият Rolls-Royce Cullinan още преди премиерата си беше нарочен за главен конкурент на Bentley Bentayga. Оказа се че новият всъдеход е значително по-скъп – фактически най-скъпият предлаган сериен всъдеход в момента, но това не означава, че двата автомобила няма да са съперници на пазара. Затова е добре да видим какво ни предлагат в едно сравнение между тях.

На първо място – по габаритите си Rolls-Royce Cullinan е със 200 мм по-дълъг от Bentley Bentayga – 5341 мм срещу 5141 мм, по-голямо е и междуосието - 3295 мм против 2992 мм. Това означава дори геометрично повечко вътрешно пространство за английския модел /всъщност германски/.

Дизайнът на автомобилите е субективна работа и съответно възприемането му от различните хора. На някого ще му хареса повече строгият класически стил на Rolls-Royce Cullinan, а на друг неокласическият външен вид на Bentley Bentayga.

Вътре и при двата модела преобладават кожата, дървените апликации и алуминиевите елементи. По-големите габарити на Rolls-Royce предопределят по-големия вътрешен простор, както и по-обемистия багажник - 560 против 430 литра за втория “англичанин”/всъщност и той немец/.

Оборудването и при двата автомобила е всичко което можете да си помислите и поискате – виртуално приборно табло, проекционен дисплей, камери за кръгов обзор, системи за нощно виждане и много, много друго. Естествено, тези скъпи автомобили предлагат и оригинални аксесоари, най-интересният от които е комбинацията за “наблюдение на природата” в Cullinan- набор от два сгъваеми стола и масичка, а при Bentayga може да се поръчат набори за пикник или за лов на елита.

И двата атомобила имат 12-цилиндрови турбомотори /при Bentayga още и V8, и дори дизел/ и 8-степенни автоматици. 6,0-литровият W12 на Bentley предлага 608 к.с. и 900 Нм, а 6,75-литровият на Rolls-Royce – 570 к.с. и 850 Нм.

Bentayga е по-мощен и по-лек, което му позволява да се ускорява от място до 100 км/ч за 4,1 сек. и да развие максимална скорост от 301 км/ч. Динамиката на Cullinan засега не се съобщава, но се предполага че класиката 0-100 км/ч ще се изпълнява за около 5,5 секунди, а максималната скорост ще е ограничена на 250 км/ч.

И двата модела ползват в окачването си адаптивни амортисьори и пневматика с възможност за промяна на просвета. При Bentley са налични още и активни стабилизатори за напречна устойчивост.

Цената на Rolls-Royce Cullinan тръгва от ниво 325 000 долара, а при Bentley Bentayga стартира от $195 000. Разликата в цената е наистина съществена, но в този пазарен сегмент тя не е най-решаващият фактор.

ISUZU D-Max и Piaggio Porter в крак с иновациите в земеделието на БАТА АГРО 2018 Асфалтът на ремонтирания 22 км участък от АМ „Тракия“ ще издържа на температура до 50 градуса

Подобни

Bridgestone на Tire Cologne 2018

Bridgestone на Tire Cologne 2018

Премиум гуми, регенерирани гуми и решения за крайни потребители, дилъри на гуми и собственици на автопаркове: изпитайте пълното...

FCA може да спре някои от бюджетните си модели в Европа. Разчита за растеж на марката си Jeep

FCA може да спре някои от бюджетните си модели в Европа. Разчита за растеж на марката си Jeep

Босът на FCA Серджио Маркионе ще обяви в началото на следващия месец че предстои “радикална трансформация на производството в...

Consumer Reports откри сериозни проблеми в Tesla Model 3

Consumer Reports откри сериозни проблеми в Tesla Model 3

Престижната агенция Consumer Reports, даваща оценка на нови за американския пазар продукти, анонсира, че изключително важният за...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: