ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Rolls-Royce Cullinan против Bentley Bentayga

like0 unlike0
Auto-Press 15 May 2018 Новини
58
0
Rolls-Royce Cullinan против Bentley Bentayga

Новият Rolls-Royce Cullinan още преди премиерата си беше нарочен за главен конкурент на Bentley Bentayga. Оказа се че новият всъдеход е значително по-скъп – фактически най-скъпият предлаган сериен всъдеход в момента, но това не означава, че двата автомобила няма да са съперници на пазара. Затова е добре да видим какво ни предлагат в едно сравнение между тях.

На първо място – по габаритите си Rolls-Royce Cullinan е със 200 мм по-дълъг от Bentley Bentayga – 5341 мм срещу 5141 мм, по-голямо е и междуосието - 3295 мм против 2992 мм. Това означава дори геометрично повечко вътрешно пространство за английския модел /всъщност германски/.

Дизайнът на автомобилите е субективна работа и съответно възприемането му от различните хора. На някого ще му хареса повече строгият класически стил на Rolls-Royce Cullinan, а на друг неокласическият външен вид на Bentley Bentayga.

Вътре и при двата модела преобладават кожата, дървените апликации и алуминиевите елементи. По-големите габарити на Rolls-Royce предопределят по-големия вътрешен простор, както и по-обемистия багажник - 560 против 430 литра за втория “англичанин”/всъщност и той немец/.

Оборудването и при двата автомобила е всичко което можете да си помислите и поискате – виртуално приборно табло, проекционен дисплей, камери за кръгов обзор, системи за нощно виждане и много, много друго. Естествено, тези скъпи автомобили предлагат и оригинални аксесоари, най-интересният от които е комбинацията за “наблюдение на природата” в Cullinan- набор от два сгъваеми стола и масичка, а при Bentayga може да се поръчат набори за пикник или за лов на елита.

И двата атомобила имат 12-цилиндрови турбомотори /при Bentayga още и V8, и дори дизел/ и 8-степенни автоматици. 6,0-литровият W12 на Bentley предлага 608 к.с. и 900 Нм, а 6,75-литровият на Rolls-Royce – 570 к.с. и 850 Нм.

Bentayga е по-мощен и по-лек, което му позволява да се ускорява от място до 100 км/ч за 4,1 сек. и да развие максимална скорост от 301 км/ч. Динамиката на Cullinan засега не се съобщава, но се предполага че класиката 0-100 км/ч ще се изпълнява за около 5,5 секунди, а максималната скорост ще е ограничена на 250 км/ч.

И двата модела ползват в окачването си адаптивни амортисьори и пневматика с възможност за промяна на просвета. При Bentley са налични още и активни стабилизатори за напречна устойчивост.

Цената на Rolls-Royce Cullinan тръгва от ниво 325 000 долара, а при Bentley Bentayga стартира от $195 000. Разликата в цената е наистина съществена, но в този пазарен сегмент тя не е най-решаващият фактор.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: