ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Renault използва ASMR, за да предостави наелектризиращо преживяване онлайн (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 18 Sep 2018 Новини
31
0
Renault използва ASMR, за да предостави наелектризиращо преживяване онлайн (Видео)

Някога управлявали ли сте електрически автомобил? Много хора не знаят колко плавно и релаксиращо е всъщност. Това е причината Renault да се обърне към YouTube тенденцията за "мозъчен масаж" - ASMR, за да предостави на онлайн аудиторията си разнообразието от усещания, типични за шофиране на електромобила Renault ZOE.

Кампанията задейства ASMR усещания чрез звуците, извлечени от различни спецификации на ZOE: режим на шофиране, кабел за зареждане, кожени седалки и други. Кампанията има за цел да запознае аудиторията на Renault с ASMR чрез краткото тийзинг видео ZOE x ASMR, както и да ангажира ASMR общността в YouTube чрез 15-минутно преживяване.

Renault работи съвместно с ASMR изпълнителя "ASMR Zeitgeist" при създаването на материалите за кампанията.

Решението за сътрудничество с ASMR Zeitgeist идва вследствие желанието на Renault да работи с ASMR експерт, за да направи кампанията максимално автентична. ASMR Zeitgeist е избран заради неговата изобретателна работа със звука и експериментирането с обекти. Със своите 600 000 YouTube последователи, ASMR Zeitgeist, е влиятелна сила в ASMR общността. За Renault той коментира: "ASMR и Renault ZOE си кореспондират изключително добре, тъй като шофирането на електрически автомобил е много по-различно и значително по-тихо от това на конвенционален автомобил. Бях изненадан от това, колко отпускащо може да бъде".

ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response или Автономна Сензорна Меридианна Реакция) е усещане за изтръпване на главата и врата, което се задейства от определени звуци. Усещането може да бъде изпитано от определени хора и е доказано, че успокоява нервите.

ASMR предава по естествен начин комфорта при шофирането на Renault ZOE благодарение на нулеви шум и вредни емисии, създавайки усещане за релаксация при шофьора. Неотдавнашно проучване на мозъчното наблюдение показа, че по-тихата среда на шофиране при електромобилите би могла да има значителни ползи за психичното здраве.1

След началото на тренда през 2016 г. потребителите не спират да се обръщат към YouTube видеа при наличие на стрес, но едва наскоро учените успяха да подкрепят научно тези теории за релаксация.

1 Проучването е проведено от д-р Дънкан Уилямс от University of York

2 Съвместно проучване на University of Sheffield и Manchester Metropolitan University

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: