ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Разделят концерна Daimler на три независими подразделения?

like0 unlike0
Auto-Press 17 Oct 2017 Новини
25
0
Разделят концерна Daimler на три независими подразделения?

Управлението на концерна Daimler AG иска да отдели в независими компании отделенията си Mercedes-Benz Cars&Vans и Mercedes-Benz Trucks&Buses. Ако това се осъществи под крилото на Daimler ще има три независими една от друга компании, защото подразделението Daimler Financial Services е вече самостоятелно юридическо лице.

За първия етап на реорганизацията на концерна ще се ивестират няколко стотин милиона евро. Независимият статут на компаниите ще им позволи по-гъвкаво да реагират на промяната в конкурентната си среда на автомобилния пазар. По неофициална информация, идеята за разделение на концерна принадлежи на шефа на управлението на Daimler AG Дитер Цетше, който трябва да излезе в пенсия след изтичането на договора му с компанията през 2019-а година.

“Днес Daimler стои пред изключителна задача – от една страна сме по-успешни от всякога, но от друга бизнесът ни се променя като никога по-рано” - сподели шефът на концерна Дитер Цетше - “ Ако искаме да имаме устойчива конкурентоспособност и печалба, трябва постоянно да се развиваме и адаптираме към бързо променящите се условия технологично, културно и структурно. Решихме да разгледаме нова стратегия на дивизиите в нашата компания, за да се убедим че са оптимално подготвени за предизвикателствата на новата автомобилна ера”.

Решението за реорганизацията на Daimler AG трябва да бъде одобрено от надзорния съвет на концерна, чието заседание трябва да стане в най-скоро време, защото при положително решение Daimler AG ще трябва да преведе в Пенсионния фонд 3 милиарда евро.

В концерна смятат че новата структура няма да доведе до съкращаване на персонал или промяна в обмяната на технологии между подразделенията. От концерна нямат намерение също да реализират нови програми за повишаване на ефективноста или за съкращаване на разходите.

Отделянето на подразделенията в независими една от друга компании трябва да им помогне в привличането на нови инвестиции за развитие, да осигури достъп към по-евтини кредити, защото те няма да са обвързани с някакви задължения към концерна като цяло.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: