ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Първата официална кражба на автомобил е регистрирана още през 1896 г.

like0 unlike0
Владислав Георгиев 08 Jun 2013 Новини
123
0
Първата официална кражба на автомобил е регистрирана още през 1896 г.

1896 - на този ден е регистрирана първата кражба на автомобил. Основната версия е че колата на барон дьо Жюлиен, марка Peugeot бил откраднат от сервиза където се намирал за ремонт. Много скоро открили автомобила невредим в предградията на Париж.

1910 - в Германия приключва третото рали за наградата на прин Хенрих Пруски. На 1945 километровата дистанция побеждава австрийския екипаж - Фердинан Порше и Йосип Броз (по-късно Броз става глава на социалистическа Югославия и е известен като Йосип Броз Тито). Автомобила на който се състезават е Austro Daimler.

1938 - американския президент Франклин Рузвелт подписва Federal-Aid Highway Act - специален закон за развитие на мрежа от скоростни автомагистрали на територията на САЩ.

1948 - на изложение в Ню Йорк тържествено е представен прототип на Ford бъдещия модел за 1949 г. В модела са използвани много нови за времето си технологии в сферата на дизайна на купето, който по-късно ще се превърнат в стандарт.

1948 - Фердинанд Порше лично тества двуместен спортен роудстър проект 356-1. Конструиран в една дърводелска работилница в австрийския град Гмюнд под номер 1, този алуминиев прототип ще се превърне в първия автомобил с марката Porsche.

Филипинци направиха елмотоциклет от бамбук - видео

Подобни

Фейслифтът на петвратата Opel Astra ще е с френски мотори

Фейслифтът на петвратата Opel Astra ще е с френски мотори

През април изплуваха снимки от тестове на рестилиран вариант на хечбека Opel Astra, но тогава се предполгаше, че обновлението ще е...

Топ-10 на автомобилните реклами за последните 35 години – видео

Топ-10 на автомобилните реклами за последните 35 години – видео

Автомобилната индустрия харчи милиони всяка година за телевизионна реклама, но малко са тези които се запомнят за дълго време....

SUV моделите на Ford с ръст от 28% през май

SUV моделите на Ford с ръст от 28% през май

Ford обяви, че продажбите на нови автомобили на марката на основните й 20 европейски пазара* са достигнали ниво от 118 700 единици...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на:

Коментари