ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

PSA ще лансира електрически варианти на Peugeot 208, 2008 и DS 3 Crossback

like0 unlike0
Auto-Press 25 Sep 2017 Новини
24
0
PSA ще лансира електрически варианти на Peugeot 208, 2008 и DS 3 Crossback

Следващото Peugeot 208 ще има напълно електрически вариант. Освен за него, PSA Group ще лансира напълно електрически варианти още за идващия през 2019-а година DS 3 Crossback, както и за Peugeot 2008 през 2020. Ръководството на PSA съобщи тези новости, както и други подробности за бъдещата си стратегия в основните пазари на среща с интевститорите в компанията.

Ръководството на PSA планира да пусне на пазара през 2019-а година следващото поколение на бестселъра си Peugeot 208, като напълно електрически автомобил, но с варианти с ДВГ. Пробегът на електровариантът с едно зареждане на акумулаторите ще е в рамките на 300 km, колкото е на конкурента му Renault Zoe.

PSA ще пусне е напълно електрически вариант на DS 3 Crossback, моделът който ще наследи сегашният DS 3, през първата половина на 2019-а. След електрическите 208 и DS 3 Crossback през първата половина на 2020-а трбява да излезе също електрически вариант на компактния SUV Peugeot 2008.

От PSA няма да подминат и хибридните варианти на моделите си развити върху платформата EMP2. Първи в тази посока ще е DS 7 Crossback през 2019-а. След него ще видим хибридите Peugeot 5008 и Citroen C5 Aircross. Двата по-малки кросовъра, разработени съвместно от PSA и General Motors - Peugeot 3008 и Opel/Vauxhall Grandland X, също ще имат като опция хибридни варианти.

Без да се споменават конкретни дати за пускането на новите електрифицирани модели на PSA, от производителя обещават пускането на пазара на третото им поколение между 2019-а и 2021-а, с пет напълно електрически модела сред тях.

В момента PSA има напълно електрическите модели Citroen C Zero и Peugeot iOn, които са вариант на Mitsubishi iMiEV, както и Citroen e-Mehari. При леките търговски автомобили се предлагат електрическите ванове Peugeot Partner и Citroen Berlingo. Техните електрически наследници - новото Berlingo и Partner се очакват на пазара през средата на следващата година. Наскоро купеният от PSA Opel пък предлага на пазара напълно електрическия лек автомобил Ampera-e, техниески близнак на Chevrolet Вolt.

Според плана за развитие на PSA на Карлос Таварес, наречен “Push to Pass”, се предвижда пускането на седем “plug-in” хибрида и четири нови напълно електрически автомобила до 20121-а. Таварес обяви във Франкфурт още, че 80% от моделите на PSA ще имат варианти с електрозадвижване към 2023-а година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: