ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

PSA Group представи за тест автономния си автомобил по време на Дните на иновациите

like0 unlike0
Auto-Press 27 Jun 2017 Новини
22
0
PSA Group представи за тест автономния си автомобил по време на Дните на иновациите

Източник: www.peugeot.bg

По време на Дните на иновациите 2017 г. PSA Group посрещна над 200 души (журналисти, блогъри, инвеститори, институции и широката общественост) в околностите на Париж, за да:

• представи своята програма AVA (Autonomous Vehicle for All – Автономен автомобил за всеки) за пускането на пазара на автономни автомобили и свързани с тях технологични решения

• тества различните системи за автономно управление на своите демонстрационни автомобили

PSA Group официално стартира своята програма AVA (Autonomous Vehicle for All – Автономен автомобил за всеки) с цел да предложи на клиентите си автомобили, оборудвани със системи за безопасно, надеждно, интуитивно и леснодостъпно автономно управление. Първите системи за подпомагане на шофирането вече са налични в най-новите модели Peugeot. Системите за автономно управление ще се предлагат от 2018 г. От 2020 г. нови системи с нарастваща автономия ще предлагат на водачите възможността да делегират управлението на автомобила без да упражняват контрол. Те ще позволят на водача да изживее пътуването по различен начин, без ограничения и умора. Технологията ще бъде достъпна за всички, благодарение на прости и интуитивни интерфейси.

За да отговори на тези предизвикателства, PSA Group разработва:

• Нова електронна архитектура (НЕА) – накратко, централната нервна система на автомобила, която гарантира безопасно управление във всякакви ситуации, безопасност на пътниците и сигурност на данните. НЕА е гениална, благодарение на своята модулност.

• Интуитивни технологии, служещи за реконструиране на средата на автомобила, подкрепени от алгоритми за автоматичен контрол, включващи градивни елементи на изкуствен интелект.

PSA Group участва активно в промените на регламентите и стандартите за появата на автономните автомобили, включително одобрения и хармонизация на инфраструктурата.

Тези Дни на иновации предлагат възможността за тестване на ниво на автономност 3 "eyes off” (без необходимост от постоянно наблюдение на пътя) и ниво на автономност 4 "mind off” (без участие на водача в управлението) на демонстрационните автономни автомобили на PSA Group в реални условия на шофиране.

На разположение за тест бяха и системите за подпомагане на шофирането, които вече са оборудвани в новите Peugeot 3008 и 5008.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: