ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Прототипът Zeclat крие Corvette Grand Sport в себе си - видео

like0 unlike0
Auto-Press 16 Mar 2018 Новини
88
0

Прототипът Zeclat крие Corvette Grand Sport в себе си - видео

Прототипът Zeclat крие Corvette Grand Sport в себе си - видео
/add_images/news/032018/s_1521190812_28.jpg
  1. Прототипът Zeclat крие Corvette Grand Sport в себе си - видео

Второто арт-деко чудо на компанията Eadon Green - прототипът Zeclat не е само шоу-кар, а автомобил който наистина се движи. И може би най-удивителната кола създадена на базата на Corvette Grand Sport. Миналата година дизайнерът Феликс Итън шокира посетителите на автосалона в Женева с творението си Black Cuillin на базата на Rolls-Royce. Тази година предложи доста по-компактното спортно купе Zeclat, което не само се движи, но е и доста пъргаво и бързо. Прави впечатление и боята му с име “петрол”, създаваща същото впечатление като петната от разлята нафта на мокра повърхност.

Преходът от Black Cuillin към по-малък модел е базиран не само на дизайнерски мечти, но и на факта, че новият модел би бил далеч по-лесно продаваем. Затова за база е взет Corvette C7 Grand Sport, “разсъблечен” е и “преоблечен” в нов дизайн. От компанията обявяват, че автомобилът се кара като европейска кола с невероятна устойчивостх в завоите.

Дизайнерът споделя: “Двата автомобила имат различен характер. Винаги съм харесвал бързите коли, имал съм Ferrari, но харесвам и Rolls-Royce и за мен е добре да имам неговия стил в спортен автомобил. Black Cuillin е автомобил само за мен, докато Zeclat Coupé можем да произвеждаме. Той не е концепт а предпроизводствен вариант. Направен е за да се кара по пътищата. Black Cuillin засега го задържаме от по-нататъшното развитие като сериен автомобил, докато решим дали ще ползваме или не в основата му новия Phantom.”

И продължава: “Що се касае Zeclat, едва ли ще направим много бройки. Лесно ще е да построим 20-на бройки, но стоте започват да създават проблеми, а хиляда са нещо невъзможно за този клас автомобили. Bentley може да прави по хиляда коли годишно, но малките производители около десетина. Работейки с компанията Envisage Group, можем да прави по 25 броя. Що се касае до цената, ако направим 25 коли тя ще е около £550 000. Ако направим пет ще е милион. Вече имаме двама клиенти – един в Женева и един в Канада, които са готови да платят по два милиона за Black Cuillin, при условие, че ще могат първо да го покарат. Но два милиона не са достатъчни, защото вече сме похарчили три. Bъпросът е колко от тях са в категорията – Ако направите пет ще си купя, но ако са 25 няма, защото искам нещо уникално и специално”.

Състезателят управляващ колата във видеото споделя че дори при 160 км/ч при завой от 32 традуса, колата е като “присадена” на пътя. Преди да стигнем до серията, ще я тестват и в аеродинамичен тунел. Естествено, знаели са къде върви въздуха и от компютърното моделиране, направено от инжинерите на Envisage Group в Ковънтри, правили държавните бентлита и ролс-ройси на кралицата. Така че се е получил наистина добър автомобил... но не за всеки джоб.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: