ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Продължава изобретяването на нови въздушни възглавници

like0 unlike0
Auto-Press 24 Apr 2018 Новини
30
0
Продължава изобретяването на нови въздушни възглавници

Конструкторите на автомобили ползват вече доста различни по вид въздушни възглавници, но се разработват все нови и нови в търсене на максимална защита на пътниците в купето. Напоследък се появиха нови интересни решения.

Такава е предпазната въздушна възглавница дело на компанията ZF от Фридрихсхафен. Става дума за централна предпазна въздушна възглавница, която при страничен удар се разгъва между пътниците и ги предпазва от удари помежду им или с разположените до тях седалки.

Друг иновационен продукт се разработва от подразделението на Hyundai Mobis. Тази възглавница ще защитава главите на пътниците от сериозни травми на главите в случай на разрушаване на стъкления панорамен покрив и в същото време няма да позволи някой от пътниците да изхвръкне навън през отворилия се отвор на покрива.

Засега от Hyundai, независимо от успешните тестове, не дават прогнози за старта на серийно внедряване на това нововъведение, докато централната възглавница между пътниците още тази есен ще се монтира в топ-модела A8 на Audi. Засега тя ще предпазва седящите отзад пътници, а за водача и пътника до него подобно устройство е все още в проектна фаза.

В развойната дейност по възглавниците не се мисли само за пътниците в автомобилите. Водят се интензивни разработки за предпазване от удар на пешеходци и велосипедисти. Засега единствената подобна внедрена разработка е в предния капак на на последното Volvo V40 и е предназначена за защита на пешеходци при блъскане в автомобила.

Сериозен проблем ще представляват предпазните въздушни възглавници в автомобилите с автономно управление. Сегашните, според специалистите, не са пригодни за роботизираното управление, защото са проектирани за повечко свобода, а не за само статично седящо положение. В идеалния случай при автономното движение на автомобила няма да се допускат въобще сблъсъци между колите и външни фактори - пешеходци, колоездачи и други подвижни и неподвижни препятствия. Но докато не се постигне пълна гаранция за това, предпазните въздушни възглавници ще са необходими.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: