ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 2001 г. в Дрезден е открит „Стъкления завод на VW”

like0 unlike0
11 Dec 2013 Новини
411
0
През 2001 г. в Дрезден е открит „Стъкления завод на VW”

1894 – по инициатива на парижския автомобилен клуб се открива първото „Международно автомобилно, велосипедно и спортно изложение” в което участват 9 автомобилни фирми. Не след дълго това мероприятие започва да се провежда редовно и се превръща в знаменития „Парижски автосалон”.

1931 – в СССР по заповед на началника на Главното управление на работническо-селксата милиция са утвърдени типови Правила за улично движение, на основата на които месните Съвети разработват и въвеждат местни правила за улично движение. Единен правилник за движение по пътищата на територия на СССР се въвежда чак на 1 януари 1961 г.

1961 – Ford изкупува Philco Corp. – производител на радиотелевизионна техника, с цел оптимизиране на производството на радиооборудването на автомобилите Ford.

1993 – „Луноход-1” заедно с „Луна-17” – комплекса за прилуняване са обявени за продажба от „Сотбис”. Началната цена е 5000 щатски долара, но „луномобила” е купен за 68 500 долара от сина на един от американските астронавти. 

2001 – в Дрезден, столицата на Саксония е открит „Стъкления завод на Volkswagen” (Die Glaeserne Manufaktur von Volkswagen) предназначен за производство на луксозния модел Phaeton. Това е първия по рода си завод за автомобили в света.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: