ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 2001 г. на тази дата Jaguar пускат 1,5-милионния си автомобил

like0 unlike0
12 Jul 2013 Новини
178
0
През 2001 г. на тази дата Jaguar пускат 1,5-милионния си автомобил

1817 - на днешния ден е направена първата крачка към създаването на велосипеда и мотоциклета. Немският изобретател барон Карл Фридрих Кристиан Людвиг Фрайхер Драйс фон Зауерброн, известен още като Карл Драйс демонстрира пред публика своето изобретение Laufmaschine - "машина за ходене". Фактически конструкцията наподобява съвременен велосипед без педали и се задвижвала чрез отблъскване с краката.

1904 - провежда се първото в историята на Америка планинско рали в Маунт Вашингтон, щата Ню Хемпшир. В гонката побеждава Хари Харкнес с автомобил Mercedes Benz с мощност от 60 к.с.

1910 - по време на авиационно шоу на собствения си самолет загива един от основателите на Rolls-Royce, Чарлз Стюарт Ролс, който обожавал небето и летателните апарати не по-малко от автомобилите.

1925 - престижният германския автомобилен клуб Allgemeiner Schnauferl-Club организира автомобилен пробег от Майнхаим до Мюнхен в който приема участие и Карл Бенц.

2001 - Jaguar произвеждат 1,5-милионния си автомобил. Честа се пада на модела XJ, от който първото поколение започва да се произвежда през далечната 1968 г.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: