ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 1991 г. Skoda се възражда

like0 unlike0
Владислав Георгиев 16 Apr 2013 Новини
455
0
През 1991 г. Skoda се възражда

1907 - в канадския град Валкур, провинция Квебек се ражда Жозеф Арман Бомбардие (1907-1964), бъдещ конструктор и предприемач. Едно от изобретенията му ще се появи през 1928 г. - автомобил-снегоход на базата на Ford T.

1907 - Едуард Мърфи, собственик на американска фирма за производство на колесни конни екипажи Pontiac Buggy Co., навлизайки в нова сфера - автомобилния бизнес, продава първия си автомобил собствено произодство с марката Oakland. В недалечно бъдеще производството на коли се разширява и компанията от Oakland Motor Car Co. се преименува на Pontiac.

1942 - в Саут Шийлдс, графство Тайн и Уиър, Великобритания се ражда сър Франсис Оуен Уилямс (Francis Owen Garbatt Williams) или Франк Уилямс, един от най-успешнте мениджъри във Формула 1 - Уилямс. През 1978 с подръжката на саудитски шейхове създава тима WilliamsF1.

1946 - в Слайдеил щата Луизиана в следствие от депресия се самоубива Артур Шевроле, автомобилен състезател, конструктор и брат на Луи Шевроле - основателя на едноименната автомобилна компания. Като причина за силната му депресия довела до такова крайно решение се смятали последните му неуспехи в състезанията и сериозните финансови трудности.

1991 - чешката Skoda влиза в състава на немския концерн Volkswagen. Това сливане - вече третото в историята на фирмата за пореден път я спасява, и в настоящият момент марката се развива много успешно.

Приключи ли ерата Маркионе?

Подобни

Navara Dark Sky Concept: Мобилна обсерватория от Nissan (Видео)

Navara Dark Sky Concept: Мобилна обсерватория от Nissan (Видео)

Nissan използва специализираното изложение за лекотоварни автомобили в Хановер, за да представи новата си концептуална разработка...

MONZA SP1 и SP2: Нова страница в историята на Ferrari (Видео)

MONZA SP1 и SP2: Нова страница в историята на Ferrari (Видео)

Ferrari постави началото на нова страница в своята история с премиерата на два ретро-футуристични автомобила- MONZA SP1 и...

Renault показа EZ-PRO: роботизиран електрически доставчик (Видео)

Renault показа EZ-PRO: роботизиран електрически доставчик (Видео)

По време на специализираното изложение в Хановер, Renault демонстрира футуристичната си концептуална разработка EZ-PRO, която...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на:

Коментари