ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 1991 г. Skoda се възражда

like0 unlike0
Владислав Георгиев 16 Apr 2013 Новини
455
0
През 1991 г. Skoda се възражда

1907 - в канадския град Валкур, провинция Квебек се ражда Жозеф Арман Бомбардие (1907-1964), бъдещ конструктор и предприемач. Едно от изобретенията му ще се появи през 1928 г. - автомобил-снегоход на базата на Ford T.

1907 - Едуард Мърфи, собственик на американска фирма за производство на колесни конни екипажи Pontiac Buggy Co., навлизайки в нова сфера - автомобилния бизнес, продава първия си автомобил собствено произодство с марката Oakland. В недалечно бъдеще производството на коли се разширява и компанията от Oakland Motor Car Co. се преименува на Pontiac.

1942 - в Саут Шийлдс, графство Тайн и Уиър, Великобритания се ражда сър Франсис Оуен Уилямс (Francis Owen Garbatt Williams) или Франк Уилямс, един от най-успешнте мениджъри във Формула 1 - Уилямс. През 1978 с подръжката на саудитски шейхове създава тима WilliamsF1.

1946 - в Слайдеил щата Луизиана в следствие от депресия се самоубива Артур Шевроле, автомобилен състезател, конструктор и брат на Луи Шевроле - основателя на едноименната автомобилна компания. Като причина за силната му депресия довела до такова крайно решение се смятали последните му неуспехи в състезанията и сериозните финансови трудности.

1991 - чешката Skoda влиза в състава на немския концерн Volkswagen. Това сливане - вече третото в историята на фирмата за пореден път я спасява, и в настоящият момент марката се развива много успешно.

ЗВЕЗДАТА НА LA MAISON CITROËN НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПАРИЖ 2018 Е НОВИЯТ SUV C5 AIRCROSS! НОВОТО ЛИЦЕ НА МАРКАТА СЛАГА НАЧАЛОТО И НА PLUG-IN HYBRID ОФАНЗИВАТА НА CITROËN

Подобни

Още един китайски “убиец” на Tesla - GAC NE Aion S

Още един китайски “убиец” на Tesla - GAC NE Aion S

Компанията GAC New Energy Automobile Co., Ltd (GAC NE) беше основана през лятото на 2017-а година като подразделение на GAC Group,...

SUBARU анонсира CROSSTREK HYBRID (Видео)

SUBARU анонсира CROSSTREK HYBRID (Видео)

Американското подразделение на SUBARU разпространи подробности за първото plug-in хибридно пазарно предложение на...

Hyundai пречисти над 900 килограма въздух с автомобил

Hyundai пречисти над 900 килограма въздух с автомобил

Hyundai Motor обяви, че по време на инициативата си Clean Driving™ Month, провела се в Лондон, с представител на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на:

Коментари