ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Премиера за България на изцяло новия Audi Q8 – моделът, който разбива границите и поставя изцяло ново измерение - видео

like0 unlike0
Auto-Press 19 Sep 2018 Новини
108
0

Премиера за България на изцяло новия Audi Q8 – моделът, който разбива границите и поставя изцяло ново измерение - видео

Премиера за България на изцяло новия Audi Q8 – моделът, който разбива границите и поставя изцяло ново измерение - видео
/add_images/news/092018/s_1537365602_613.jpg
  1. Премиера за България на изцяло новия Audi Q8 – моделът, който разбива границите и поставя изцяло ново измерение - видео
  2. Премиера за България на изцяло новия Audi Q8 – моделът, който разбива границите и поставя изцяло ново измерение - видео
  3. Премиера за България на изцяло новия Audi Q8 – моделът, който разбива границите и поставя изцяло ново измерение - видео
  4. Премиера за България на изцяло новия Audi Q8 – моделът, който разбива границите и поставя изцяло ново измерение - видео

- Визуални технологии подсилват силата на преживяното

- Моделът вече е наличен в дилърската мрежа на Порше БГ

- Първите продажби са факт

Новият Audi Q8 бе представен пред 500 гости, сред които клиенти, любители на марката, партньори и медии в Интер Експо Център, с невиждана до този момент интерактивна демонстрация. Инсталацията бе основана на научното разбиране за измеренията и в частност за „осмото“ измерение – съвкупност от всички възможности, съществуващи във всички измерения.

Анимации, създадени с ефект на дълбочинно въздействие, пренесоха гостите в един различен свят, в който те самите бяха активни действащи лица. Те можеха да си взаимодействат с интерактивната среда, която реагираше на техните движения и допир. Посетителите на събитието имаха възможността да променят сами материята, да забавят потока на времето и да променят хода на анимацията, създавайки различни и непредвидими комбинации от форма, цвят и движение, потапяйки се в атмосферата на истинската научна фантастика.

Именно тази динамичност и интеракция е олицетворение на автомобила в днешно време. Той е много повече от средство за мобилност - той е активен партньор в живота на всеки, той притежава изкуствен интелект и може да се учи и да предвижда нуждите на потребителите, той разрушава границите на конвенционалното.

Audi прави силна заявка и се налага като марката, която предлага повече от автомобили. Q8 не е просто модел, който поставя нови стандарти, а модел, който прескача границите на мислимото и който отвежда в едно ново измерение.

Преди премиерата на Q8 посетителите имаха възможност да видят акцентните премиери на марката за 2018 - Audi A7 Sportback и бизнес лимузината А6, които дават нова дефиниция на изкуствения интелект и дигиталната свързаност в автомобилния свят. По време на събитието, за тяхното представяне, студио Senslab пресъздаде проекция на Северното сияние и водна маса, които се активираха при допир.

Кулминация на събитието беше представянето на Audi Q8

"С Audi Q8 искаме да демонстрираме технологично превъзходство, което да върви в крак с дигиталния свят, който ни заобикаля. Инвестирахме в най-новите интелигенти технологии, които ще осигурят комфорт, безопасност на пътя и още по-добро преживяване“, коментира Маркус Татцер, управител на Порше БГ.

„Преди 25 години Audi представи първото поколение на Audi A8, с което постави висока летва в премиум класа на лимузините. Днес, 25 години по-късно, представяме едно ново измерение за SUV сегмента“, сподели бранд мениджърът на Ауди Лъчезар Георгиев. „За нас 2018 е годината на рестарт за марката и една от годините с многобройни премиери“, допълни той.

Audi Q8 съчетава най-доброто от двата свята - елегантността на луксозното купе с четири врати и удобната функционалност на големия SUV. Просторен интериор с едно от най-големите купета в сегмента, модерната система за управление на функциите и технологии на ходовата част, както и интелигентните електронни системи за асистенция на водача, превръщат Audi Q8 в диалогичен спътник във всяко пътешествие.

Дизайнът на Audi Q8 впечатлява с премиум усещане, заради изчистените линии и модерни форми. Силно изразените контури и атлетично напрегнатите повърхности излъчват усещане за сила, изтънченост и поставят специален акцент върху динамиката на перманентното задвижване на четирите колела quattro. Цветовата палитра при Audi Q8 предлага избор от единайсет тоналности на външното лаково покритие, които подчертават особено добре динамичния дизайн на модела - включително най-новите цветове "Dragon orange" и "Galaxy blue".

Със своята внушителна осмоъгълна версия на предната решетка Singleframe, Audi Q8 се превръща в новото лице на Q фамилията на Audi. С шестте вертикални хромирани ламели, радиаторната решетка създава изправено, солидно внушение за здравина и мощ. Благодарение на вратите без рамки на прозорците, типичната за спортните купета линия на покрива създава визуално впечатление за ниско преминаване по протежение на страничния силует на каросерията, завършвайки с дългия спойлер в края на автомобила.

Задната част на каросерията се отличава със съчетание от спортни компактни пропорции, много нисък покрив и силно скосен прозорец. Връзката между задните светлини се осъществява от тесен, елегантен и изпълнен в черно елемент с вградена светлинна лента, който акцентира върху принадлежността на Q8 към топмоделите на марката Audi и подчертава широчината на каросерията. Едновременно с това той създава характерен светлинен профил, който отличава модела отдалеч както през деня, така и през нощта.

Силовият тракт на новия Audi Q8 демонстрира впечатляваща мощ и висока ефективност, благодарение на новата mild хибридна технология (MHEV). В режим на намаляване на скоростта или пълно спиране, ремъчният стартер-алтернатор BAS преминава автоматично в режим на рекуперация, в който може да възстанови и съхрани в акумулаторната батерия до 12 кВт електроенергия. Работният режим на системата старт-стоп започва още при 22 км/ч, а в условия на реално пътно движение, технологията MHEV е в състояние да намали разхода на гориво с до 0,7 литра на 100 километра.

На европейските пазари новият Audi Q8 ще дебютира с агрегата 3.0 TDI във версията Q8 50 TDI (среден разход на гориво в л/100 км - 6.8 - 6.6, средни емисии на CO2 в г/км - 179-172*). Той развива максимална мощност 210 кВт (286 к.с.) и максимален въртящ момент в размер на 600 Нм. Благодарение на тези показатели, ускорението от 0 до 100 км/ч на големия SUV модел отнема само 6,3 секунди, а максималната скорост достига 245 км/ч.

Концепцията за управление на функциите в новия Audi Q8 не изисква почти никакви бутони, превключватели и регулатори на арматурното табло и е изцяло фокусирана върху двата сензорни екрана с висока разделителна способност. Този революционен подход позволява на марката с четирите кръга да демонстрира впечатляващ трансфер на безкомпромисните си качествени стандарти към цифровия свят на бъдещето.

Audi Q8 вече може да бъде поръчван в България, като в дилърската мрежа има осигурени и тестови автомобили. Цените на модела в България стартират от 152 461 лв. с ДДС.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: