ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Porsche ще трябва да върне в сервизите си дизеловите модели Cayenne и Macan

like0 unlike0
Auto-Press 21 May 2018 Новини
76
0
Porsche ще трябва да върне в сервизите си дизеловите модели Cayenne и Macan

Porsche ще трябва да проведе сервизна рекламационна акция за около 60 000 дизелови Cayenne и Macan SUV в Европа за да оправи манипулираните им с лъжлив софтуер двигатели, след като федералният немски регулатор за индустрията – KBA откри в тях незаконни софтуерни функции.

Проверките на КВА откриха нелегален софтуер, който манипулира резултатите и намалява показателите за изхвърляните азотни окиси. Това беше официално обявено от германския транспортен министър в петък. От Porsche нямаше незабавен отговор или коментар по съобщението.

Подлежащите на ремонт машини са 52 831 от модела Macan, оборудвани с 3.0-литровия V-6 и 6755 Cayenne с 4.2-литровия V-8, са последното “допълнение” към скандала сериозно засегнал компанията-майка Volkswagen Group, която се опитва да приключи по всякакъв начин с огромния скандал, наречен “Дизелгейт”, вървящ с огромна сила от септември 2015-а година насам.

По-миналата седмица сестринската на Porsche марка Audi спря доставките на актуалните модели A6 и A7, добавяйки още сол в раната Дизелгейт, нанесла сериозен удар по престижа и “лицето” на марките във VW Group. Porsche използва дизелови двигатели, доставяни от Audi. Самото Audi още през март обяви, че очаква регулаторът във Федералната република да наложи още доста рекламационни кампании, а през юли Audi ще стартира собствена подобна кампания за около 850 000 автомобила.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: