ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Porsche се връща в ралитата с модела си Cayman?

like0 unlike0
Auto-Press 10 Aug 2018 Новини
364
0

Porsche се връща в ралитата с модела си Cayman?

Porsche се връща в ралитата с модела си Cayman?
/add_images/news/082018/s_1533891602_931.jpg
  1. Porsche се връща в ралитата с модела си Cayman?

Автомобилите на Porsche са неразривно свързани с автоспорта. В момента заводските тимове респектират конкуренцията на пистата – в 24-е часа на Льо-Ман, веригите WEC, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, Pirelli World Challenge и едномарковите купи. От следващата година марката ще има отбор и в шампионата на електрическите формули - Formula E, където ще се бори още и със санъродниците си от BMW и Mercedes-Benz.

Що се отнася до завръщането на марката Porsche в ралитата е рано още да се говори, но вече има първа крачка и в тази посока. Отборът Porsche Motorsport ще участва в ралито на Германия ADAC, като след резултата от този старт ще се вземе решение за евентуално пълно участие в шампионата. Колата-дебютант е рали-вариант на Porsche Cayman GT4 Clubsport и тя ще стартира в ралито, което ще се проведе от 16-и до 19-и август. От реакциите на публиката и професионалистите ще зависи дали в Porsche ще направят заводска кола с турбомотор на базата на модела 718 Cayman.

Ако не е пипана спирачната система на колата-донор, то рали-прототипът има АBS с 12 настройки и вентилируеми ротори с диаметър 380 мм и отпред, и отзад. Предният спирачен апарат е шестбутален моноблок, задният четирибутален. От донора концептът се различава с допълнителен блок светодиодни светлини на предния капак, ковани джанти с гуми Michelin Pilot Sport, въздухозаборник на покрива и метални скари, защитаващи дъното и агрегатите на колата. Не се споделят повече технически подробности.

Стандартното изпълнение на Cayman GT4 Clubsport има боксеров мотор 3.8 л (385 к.с., 420 Нм) и шестстепенна преселективна кутия PDK. Предното окачване е заимствано от Porsche 911 GT3 Cup. Едноместният GT4 Clubsport има чугунени спирачки и предпазна тръбна клетка, олекотен е максимално и тежи едва 1300 кг.

Рали-миналото на Porsche има своите върхове – двете победи в ралито Париж — Дакар с екипаж Рене Метж и Доминик Лемойн. В 1984-а година те стартираха с Porsche 911 SC, а в 1986-а с Porsche 959 Dakar.

Българите в Opel Adam Cup влязоха в Топ 10 на рали „Германия”

Подобни

Тунингари превърнаха съвременен Volkswagen Beetle в спортно купе в стила на ЗАЗ-965 - видео

Тунингари превърнаха съвременен Volkswagen Beetle в спортно купе в стила на ЗАЗ-965 - видео

В оригиналната гама на ЗАЗ-965 нямаше споптни варианти, въпреки че имаше някои опити през 60-е години на миналия век. Новото...

АПИ стартира обществена поръчка за изработването на технически проекти при ремонта на 111 километра пътища

АПИ стартира обществена поръчка за изработването на технически проекти при ремонта на 111 километра пътища

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за изработването на технически проекти при основния ремонт на близо 111...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: