ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Porsche дават милионния си модел на полицейски участък в Баден-Вюртемберг

like0 unlike0
15 Jul 2013 Новини
229
0
Porsche дават милионния си модел на полицейски участък в Баден-Вюртемберг

1924 - длъжността генерален мениджър на Auburn Automobile Company преминава в ръцете на 30-годишния Ерет Лобан Корд (Errett Lobban Cord) - успешен бизнесмен с с авантюристичен дух. След пет продажбите на Auburn скачат до 30 хил. броя в година, което е увеличение с 1000% в сравнение с 1924 г. Успеха на Корд го подтиква по-късно към създаването на собствена марка.

1946 - в завода на Opel е произведен първия следвоенен камион Opel Blitz.

1951 - по време на изпитанията на мотоциклета Honda Dream Type E, Соитиро Хонда следвал мотора със своя Buick. Type E оставя далеч назад автмобила, а господин Хонда признава в шеговит тон "За първи път се радвах затова че изостанах".

1958 - Chrysler произвеждат последния модел 300D с допълнителна система за впръскване на бензина с електронно управление Electrojector, разработена от фирмата Bendix. От този модел са произведени само 16 екземпляра.

1970 - от конвейра слиза последната "Волга" ГАЗ-21, модификация "21УС" и се отправя в заводския музей. За периода 1956 - 1970 г. са произведени общо 638 875 броя от успешния модел.

1983 - произведен е 2-милионния "Москвич".

1996 - Porsche пускат своя милионен модел. Честа се пада на Porsche 911 Carrera в полицейска окраска и въпреки надеждата на всички че колата ще се отправи в музея, ръководството решава да я предаде на полицейското отделение в Баден-Вюртемберг.

2004 - италианската пътна полиция започва акция за стимулиране на шофьорите които сядат трезви зад волана след дискотека.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: