ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Полша – искаш с колата в центъра? Плащай!

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jan 2018 Новини
36
0
Полша – искаш с колата в центъра? Плащай!

Полското правителство прие законопроект за платен вход в екологично чистите зони на градовете още през миналия декември. В момента документът преминава одобрение в Сейма, а встъпването му в сила ще стане две седмици след публикуването му в официалния правителствен сайт.

Първоначално проектът предвиждаше ограничаване влизането в центровете на градовете само за старите автомобили, но в процеса на неговото олсъждане и доработки, го разпространиха върху всички автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Новата такса ще засегне всички автомобили с класически бензинови и дизелови двигатели, а за чисти екологични зони ще се приемат центровете на градовете. Таксата ще е в размер на 30 злоти дневно /14 лева/.

Дали ще се използва таксата, решават съответните градски власти, но обществеността очаква, че под предлог за борба със смога, кметствата ще се възползват от новата възможност за попълване на касите си. Кметствата на Вроцлав, Краков и Торун вече твърдо заявиха, че въвеждането на екологичните зони е напълно целесъобразно и навременно.

Няма да заплащат новата такса само собствениците на автомобили с алтернативно задвижване. Допълнителен бонус за тях ще е безплатното паркиране, както и възможноста до 2025-а година да използват бус-лентите.

Информационният център на полското правителство съобщи, че за нарушителите на новия закон за ограничаване влизането в екологичните зони на градовете ще влече глоба от 500 злоти /232 лв/. Зоните ще действат денонощно, за тях няма да важат почивните дни и празници.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: