ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Пламен Кралев ще участва в Европейската купа за туристически автомобили

like0 unlike0
Auto-Press 28 Apr 2017 Новини
38
0
Пламен Кралев ще участва в Европейската купа за туристически автомобили

- Двата старта от Световната купа ще се излъчат в ефира на Евроспорт 2 на 30 април, неделя;

Евроспорт 1 ще покаже Световния шампионат по туристически автомобили, отново на 30 април, неделя.

- Високите скорости се завръщат в ефира на Евроспорт. Този уикенд каналът ще излъчи Световния шампионат за туристически автомобили, както и Европейската купа за туристически автомобили, където българското представяне ще бъде в лицето на Пламен Кралев. И двете състезания ще коментира Житомир Пенаков. Малко преди началото на надпреварите, той сподели очакванията си от състезанията: „След тригодишно отсъствие легендарната писта „Монца” се завръща в календара на Световния шампионат за туристически автомобили. Тиаго Монтейро от отбора на „Хонда” пристига в Италия като лидер в класирането, но „Храмът на високите скорости” предлага отлична възможност за пилотите на „Ситроен”, и най-вече Робърт Хъф, да компенсират загубените точки в първите две състезания от сезона на тясното и спънато трасе в Мароко. През зимата „Монца” беше домакин на серия от тестове, което по условие води до изравняване на възможностите между различните автомобили и е предпоставка за оспорвани и непредвидими състезания.

Италианският уикенд бележи и началото на Европейската купа за туристически автомобили, където тази година ще има силно българско участие. Пламен Кралев ще бъде зад волана на един от чисто новите автомобили Аudi RS3 LMS и има реални шансове да се бори за призово класиране във всеки един от шестте кръга на шампионата. За разлика от предишното си участие през 2014 г., този път Кралев ще има собствен отбор и 100-процентова техническа и инженерна подкрепа зад гърба си. Решението на ФИА да допусне в Европейската купа машините от клас TCR отваря вратите пред огромен брой пилоти, което ще направи шампионата по-оспорван и по-зрелищен дори от WTCC.“, коментира Пенаков.

В неделя, 30 април, Евроспорт ще излъчи всички състезания от „Монца”. Двата старта от Европейската купа са с начален час 10:00 и 11:00 ч. в ефира на Евроспорт 2, а пилотите от Световния шампионат ще гастролират по Евроспорт 1 от 13:00 и 15:00 ч.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: