ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Peugeot с нова етапна победа на Дакар, но Льоб / Елена са принудени да се оттеглят

like0 unlike0
Auto-Press 11 Jan 2018 Новини
32
0
Peugeot с нова етапна победа на Дакар, но Льоб / Елена са принудени да се оттеглят

Източник: www.peugeot.bg

ЕТАП 5 | САН ХУАН ДЕ МАРКОНА - АРЕКУИПА

Контрастиращи съдби на Дакар днес за отбора PEUGEOT Total: екипът е на първо и второ място в общото класиране след най-дългия ден на ралито и записа трета поредна победа в изключително изтощителния пети етап. Но деветкратните шампиони в Световния рали шампионат Себастиан Льоб / Даниел Елена са принудени да се оттеглят поради медицински проблеми, след получени наранявания на Елена от пътен инцидент.

• Стефан Петерханзел и Жан-Пол Котре увеличиха своето предимство в челото на подреждането, след като постигнаха своята първа етапна победа за годината. Наградата за тяхното страхотно представяне е преднина от 31 минути на ралито, което напуска Перу утре.

• Себастиан Льоб / Даниел Елена бяха принудени да се оттеглят от втората си позиция. На петия километър от етапа тази сутрин, те попаднаха в дупка, след като се опитаха да избегнат друг участник, заседнал на дюна. След този сериозен сблъсък, Даниел Елена изпита силни болки в гръдната и опашната си кост. След помощ от камион, тяхното PEUGEOT 3008DKR Maxi успя да продължи и да завърши етапа, но в резултат на това, че Елена не е в състояние да се изправи, пред тях не остана друг избор освен да се оттеглят поради медицински проблеми след първата част. В момента, те се движат към бивака Арекуипа по сервизен път, където за тях ще се погрижи медицински екип.

• Карлос Сайнц / Лукас Круз направиха добро каране през дюните и поддържаха добро темпо, без да поемат каквито и да било рискове. Четвърти на етапа, испанците в момента са втори в общото класиране след Петерханзел / Котре.

• След като загубиха часове в резултат на удара си със скала вчера, и след само час и половина сън, Сирил Депре / Давид Кастера стартираха в 4:40 тази сутрин с възстановена, благодарение на отличната работа на механиците на Team PEUGEOT Total, кола. В резултат на умората , дуото направи няколко грешки в края на етапа, но продължи мисията си като докара автомобила до финала, поддържайки своите съотборници.

Бруно Фамен, директор PEUGEOT SPORT, Отборен директор PEUGEOT Total

“Този Дакар 2018 е много сложен и всеки ден се случват много неща. Нямаме никаква идея как ще приключи това. Въпреки че имаме доста голяма преднина в общото класиране след днес, след това, което видяхме до момента, не можем да бъдем сигурни в каквото и да било. Знаехме, че днес ще бъде последният, но и най-сложен етап от пясъчните и той наистина беше страховит за голяма част от състезателите. На Себастиан и Даниел наистина им липсваше късмет, защото само поради това, че се опитваха да поддържат добро темпо, са попаднали в тази дупка, която не са видели. Още по-трудно е и поради факта, че колата е наред, но очевидно Даниел не може да продължи в това си състояние”

Стефан Петерханзел (PEUGEOT 3008DKR Maxi n°300)

Първа позиция на Етап 5, Първа позиция в общото класиране

“Със сигурност не се представихме зле днес, но за нас не беше перфектен етап, след като загубихме налягане в една от гумите, след което тя изпадна от джантата и се наложи да спрем, губейки няколко минути. Също така направихме навигационна грешка в края на етапа. Не можехме да намерим контролната точка и загубихме повече от 2 минути. Не беше перфектно, но в сравнение с останалите, не беше зле. Наистина съм разочарован за моя приятел Сирил и за Себастиан и Даниел. Но това са моторните спортове, това е Дакар … ”

Карлос Сайнц (PEUGEOT 3008DKR Maxi n°303)

Втора позиция на Етап 5, Втора позиция в общото класиране

“Беше много сложен етап и можеше да загубим много повече. Не сме доволни на 100% от деня, но финиширахме на удовлетворяваща позиция и сме позиционирани добре в общото подреждане. Искаме да продължим по този начин и да достигнем Ла Пас без проблеми”.

Сирил Депре (PEUGEOT 3008DKR Maxi n°308)

Девета позиция на Етап 5, Позицията в общото класиране очаква потвърждение

“Много сме щастливи да бъдем все още в ралито: това е единственото позитивно нещо, което ни се случи през последните 48 часа. Вчера бяхме в безизходица в продължение на 10 часа, с вятър, тъмнина и много стрес. Това ни изтощи и след това, с каране в продължение на три часа и половина без усилвател на волана, бяхме още по-изморени и след много малко сън. Днешният етап започна добре. Спряхме, когато намерихме Себастиан, но нямаше какво да направим, за да му помогнем. В резултат на умората и недоспиването, ние също направихме няколко грешки. За нас най-важното нещо беше да достигнем края и да не счупим колата. Въпреки всичко това сме осми и последните два дни бяха ценно изживяване за бъдещето”.

Себастиан Льоб (PEUGEOT 3008DKR Maxi n°306)

Преустановява участие в Етап 5

“Беше много сложен старт: пясъкът не беше твърд, колата просто не можеше да се изкачва по дюните и заседнахме почти веднага след двайсетина минути. След това, когато потеглихме отново, имахме възможност да следваме следите на всички други и това ни помогна много. Стигнахме до място, където имаше заседнал състезател на върха и за да не спираме докато се катерим, завих надясно за да го избегнем… Но точно след изкачването имаше дупка, която не видяхме. Ударихме се силно. Нямаше какво да направим освен да чакаме за камиона да ни изтегли. Даниел изпитваше много болки от удара. Дори финиширахме много бавно, за да не влошаваме болките му. Предвид нараняването на Даниел, не ни остана друга възможност освен да се оттеглим”.

Даниел Елена (PEUGEOT 3008DKR Maxi n°306)

Преустановява участие в Етап 5

“Попаднахме в дупка в пясъка, която просто не видяхме. Беше сериозен удар. Моментално усетих остра болка в гръдната и опашната кост, която не отмина. Толкова ме болеше, че се наложи да завършим етапа на бавен ход. Трябваше да се разтягам в седалката, само за да не ме боли докато седях. Обикновено не се отказвам, но наистина не мисля, че мога да продължа на терен по който има толкова много неравности”.

Класиране на Етап 5:

1. Stéphane Peterhansel (FRA) / Jean-Paul Cottret (FRA), PEUGEOT 3008DKR Maxi, 2h51m19s

2. Bernhard Ten Brinke (NED) / Michel Perin (FRA), Toyota 4WD, +4m52s

3. Giniel de Villiers (ZAF) / Dirk von Zitzewitz (ZAF), Toyota 4WD, +12m47s

4. Carlos Sainz (ESP) / Lucas Cruz (ESP), PEUGEOT 3008 DKR Maxi, +18m10s
5. Nasser Al Attiyah (QAT) / Matthieu Baumel (FRA), Toyota 4WD, +24m33s
6. Orlando Terranova (ARG) / Bernardo Graue (ARG), Mini 4WD, +24m38s

7. Sheikh Khalid Al Qassimi (ARE) / Xavier Panseri (FRA), Peugeot 3008DKR, +25m39s

8. Patrick Sireyjol (FRA) / Francois-Xavier Beguin (FRA), Buggy 2WD, +33m16s

9. Cyril Despres (FRA) / David Castera (FRA), PEUGEOT 3008DKR Maxi, +37m36s

10. Jakub Przygonski (POL) / Tom Colsoul (BEL), Mini 4WD, +41m13s

Класиране след Етап 5:

1. Stéphane Peterhansel (FRA) / Jean-Paul Cottret (FRA), PEUGEOT 3008DKR Maxi, 13h27m26s

2. Carlos Sainz (ESP) / Lucas Cruz (ESP), PEUGEOT 3008 DKR Maxi, +31m16s
3. Bernhard Ten Brinke (NLD) / Michel Perin (FRA), Toyota 4WD, +1h15m16s
4. Nasser Al Attiyah (QAT) / Matthieu Baumel (FRA), Toyota 4WD, +1h23m21s

5. Giniel de Villiers (ZAF) / Dirk von Zitzewitz (ZAF), Toyota 4WD, +1h34m34s

6. Sheikh Khalid Al Qassimi (ARE) / Xavier Panseri (FRA), Peugeot 3008DKR, +1h46m48s

7. Eugenio Amos (ITA) / Sebastien Delaunay (FRA), Buggy 2WD, +2h1m57s
8. Jakub Przygonski (POL) / Tom Colsoul (BEL), Mini 4WD, +2h16m43s

9. Martin Prokop (CZE) / Jan Tomanek (CZE), Ford 4WD, +2h17m27s

10. Patrick Sireyjol (FRA) / Francois-Xavier Beguin (FRA), Buggy 2WD, +2h58m22s

TBC. Cyril Despres (FRA) / David Castera (FRA), PEUGEOT 3008DKR Maxi, +37m36s

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?

Гамата на PEUGEOT в Перу включва модел, който не се продава в Европа: 301 saloon. Последната обновена версия, произвеждана в Испания, предлага комбинация от качество и съотношение предлагане-цена, които правят колата привлекателна на перуанския пазар.

КАКВО ПРЕДСТОИ?

Етап 6 (Четвъртък 11 януари): АРЕКУИПА> ЛА ПАС. 758 километра, 313 от които състезателни

Този етап се състои от две състезателни отсечки. Първата, 200 километра в пясъка, ще се състои на перуанска територия. Преди да преминат границата към Боливия, състезателите ще преминат през подиум, за да кажат сбогом на перуанските си фенове. Втората отсечка, която стартира при езерото Титикака на височина от 3800 метра, ще бъде с дължина от 113 километра и ще премине през боливийското плато Алтиплано с надморска височина от до 4732 метра.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: