ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT: Приключенецът се цели нависоко (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 21 Feb 2018 Новини
140
0
PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT: Приключенецът се цели нависоко (Видео)

Източник: www.peugeot.bg

Новият PEUGEOT RIFTER е представен като концепт, който се цели в звездите на Автомобилния салон в Женева!

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT е проектиран за изследване на широките пространства. Добре дефинираният му стил е още по-впечатляващ и категоричен.

Създаден за приключения по всички видове терени, автомобилът има задвижване на четирите колела, специфични гуми и увеличен 80-милиметров пътен просвет.

Оборудван е с палатка Overland на покрива, за да можете да изследвате по-дълго и да продължите пътя си и след залез слънце.
А за да отидете още по-далеч, той върви с изцяло новия електрически планински велосипед – PEUGEOT eM02 FS Powertube, чиято батерия е директно интегрирана в рамката.

„Чрез RIFTER 4x4 CONCEPT ние успяхме да създадем още по-функционален и ефективен автомобил с много модерен и отличителен стил, който играе с контраста на цветове и материали.“

Кийт Райдър, Мениджър „Дизайн“ на PEUGEOT RIFTER

Впечатляващ стил за необикновен живот

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT е представен в нов сив блестящ колорит, който идеално подчертава солидния му външен вид, проектиран за приключения.

Матовата черна маска между радиаторната решетка и предния капак ефективно защитава предницата на автомобила от изпръскване. Визията на PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT е допълнена от задната врата, решена отново в матово черно.

Няколко елемента в цвят черен оникс са заимствани от серийния модел и използвани при страничните огледала, радиаторната решетка и дори покривните рейки, за да завършат облика му. 16-инчовите лакирани джанти в цвят черен оникс с ефект „диамант“ придават допълнителен характер на автомобила.

Този изложбен автомобил е освежен с добавянето на няколко анодизирани жълти сатинирани елемента, които подчертават PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT от всички страни:

• Отпред има жълти акценти на фаровете за мъгла, фона на надписа „PEUGEOT“ на радиаторната решетка и дори върху матовата черната маска на предния капак.

• Отстрани динамичните вертикални ленти в задната част на плъзгащата се врата гордо носят идентичността на RIFTER.

• Отзад логото RIFTER преминава през задното стъкло.

Стикери с хромирано покритие върху задните калници достигат покрива и създават по-динамичен силует.

Логото DANGEL е пресъздадено специално за случая с жълти щрихи и ще се появява при всички бъдещи модели на автомобилния производител отсега нататък.

Интериорът също може да се похвали с различни цветове и материали. Брандираните с логото RIFTER седалки съчетават тапицерия от сив текстил с релефни орнаменти и черна алкантара. Седалките са с декоративни шевове в ярко жълт цвят, които могат да се видят и по ръкохватката на скоростния лост. Жълтите ръбове, направени от гъвкав материал, тип „неопрен“, напомнят цвета на каросерията.

Воланът на PEUGEOT i-Cockpit® е изработен от кожа със същите жълти декоративни шевове и носи лого на PEUGEOT в същия нюанс. Усъвършенстваният дизайн на бордното табло съдържа сатинирани сиви декоративни елементи специално за случая и използва същите ленти в опушен хром, както при външния дизайн.

Щедрите вложки от масивен, машинно обработен алуминий подсилват дизайна на централната конзола и панелите на вратите. Матираният алуминий разкрива името RIFTER, като играе с повърхностите и отраженията.

Пътувайте навсякъде, за да стигнете далече

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT е необичаен начин да достигнете нови хоризонти и e много повече от проява на стил. Неговата мисия е да бъде в свои води както върху чакъл, кал или сняг, така и върху каменисти пътища.

Затова той е оборудван със система за задвижване на четирите колела, разработена от DANGEL – историческият, експертен партньор на марката, специализиран в задвижване на четирите колела. Увеличеният с 80 мм пътен просвет на PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT позволява на автомобила да преодолява повечето препятствия.

Задвижването 4x4 използва вискомуфа и се включва чрез селектор, разположен на една ръка разстояние върху бордното табло, вдясно от скоростния лост. Възможни са 3 режима на шофиране:

• режим 2WD, при който можете да шофирате с предно задвижване по време на вашите ежедневни пътувания в нормални пътни условия;

• режим 4WD, при който трансмисията задвижва задните колела в случай на загуба на сцепление;

• режим Lock, при който се блокира задния мост, е полезен при шофиране в екстремни условия върху трудни терени.

Четирите гуми с високи експлоатационни показатели усилват ефективността на 4-те колела. PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT е оборудван с колела за всякакъв терен, осигурени от BF Goodrich. Те комбинират здравина, издръжливост и стил и осигуряват отлично сцепление.

Дори най-стръмните склонове няма да бъдат препятствие пред вас. Двигателят BlueHDi 130 с 6-степенна механична скоростна кутия произвежда комфортен въртящ момент от 300 Нм.

Заедно с PEUGEOT i-Cockpit®, този силов агрегат осигурява на RIFTER 4x4 CONCEPT безпрецедентна прецизност при шофиране и удоволствие на всички приключенски терени.

Приключения, които продължават по-дълго

Когато сте далеч от светлините на града, PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT може да разчита на LED лентата в горната част на предното стъкло. Извитата, широка 1,35 м лента съдържа 100 LED светлини, подредени в 2 редици и осигурява впечатляващата обща мощност от 300 W.

Приключенията не спират, когато слънцето залезе, затова PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT е оборудван с палатка „Overland“, разработена от експертите Autohome.

Тя е много лесна за разпъване. Необходимо е просто да я разгънете от калъфа й, разположен на една ръка разстояние върху покривните рейки. Тези покривни рейки са сертифицирани в съответствие със стандарта „City Crash Test“ и са налични като аксесоар. Те могат да носят всички типове товари. След това е необходимо само да закрепите плъзгащата се стълба: можете да забравите за забиването на колчета. Всичко, от което се нуждаете, е готово на покрива.

Материалът на палатката е специално проектиран за PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT. Тя е брандирана с логото на PEUGEOT и съдържа същата графична тема на изложбения автомобил.

Матракът е покрит със същия орнаментиран сив текстил с декоративни жълти шевове като седалките. Той е компактен и лесен за сгъване, за да може да се побере сгънат в палатката. За финален щрих възглавниците са покрити с алкантара, отново с декоративни жълти шевове.

Така, в края на пътя PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT се превръща в уютно и отпускащо убежище.

И веднага след изгрева на слънцето велосипедът VTT PEUGEOT eM02 FS Powertube поема нещата в свои ръце и помага вашето приключение да продължи още по-дълго!

Този електрически планински велосипед е предвестник на следващото поколение електрически велосипеди на Лъва. Компактната му батерия е интегрирана в рамката, което осигурява плавен и аеродинамичен стил.

Двойното окачване го прави идеалния многофункционален модел за предизвикателни планински преходи.

Той се съхранява отзад на автомобила върху стойка, монтирана на теглича. Анодизираното сатинирано жълто на цвят покритие – същото, както при автомобила, създава изтънчен контраст с матовата черна задна врата.

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT отваря вратите за нови усещания и ви води към звездите.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: