ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Парят ли ви четирите букви на задната седалка на хибрида Kia Niro? Значи имате проблем!

like0 unlike0
Auto-Press 16 Oct 2018 Новини
165
0
Парят ли ви четирите букви на задната седалка на хибрида Kia Niro? Значи имате проблем!

Ако карате хибридният Kia Niro производство 2017-а – 2018-а и усетите че задната ви седалка заприличва на нагорещена пейка в спа-център, най-добрата идея е да спрете да карате и да се обадите незабавно в дилърството откъдето сте купили колата.

В колите от модела произведени през 2017-а и в някои производство 2018-а се оказва, че има недобре направени контакти, което може да доведе до повишаване на съпротивлението в съединенията, което предизвиква неправомерно нагорещяване, а то може да доведе до самозапалване на автомобила. В някои от случаите може да бъдете предупредени от жълт сигнал за неизправност на HEV инсталацията или пък от невъзможност да се стартира двигателят.

В документите на компанията свързани с рекламацията се съобщава за “един непотвърден случай на самозапалване на задната седалка”, но без наранявания или катастрофа на колата. От Kia съобщават още, че само един процент от реализираните 27 030 коли имат описаният дефект и че доставчикът на компонента е бил вече глобен за некачествената работа.

За отстраняване на дефекта дилърите ще трябва да инспектират в сервизите си цялата хибридна инсталация за белези от ненормално високо температурно натоварване. Те ще са задължени да предупредят собствениците на модела през ноември. Интересно е да видим дали част от съмнителните автомобили е била реализирана у нас и ако да то дали ще се проведе рекламационна капания.

Моделът на Kia имаше още един проблем през май тази година, когато беше открито, че изтичане на масло от хидравличния активатор на съединителя може да възникне пожар. Не от самото масло , а от предизвиканото от него евентуално късо съединение. В тази рекламация отново бяха вълечени десетки хиляди автомобили произведени в периода 1-и ноември 2016-а – 11-и септември 2017-а година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: