ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Първият спортен седан на KIA хвърли камуфлажа - видео

like0 unlike0
Auto-Press 02 Dec 2016 Новини
44
0
Първият спортен седан на KIA хвърли камуфлажа - видео

Концептуален модел на Kia - GT, от преди пет години ще се превърне в сериен модел на спортен седан през първото тримесечие на 2017-а година и ще излезе на пазара в Южна Корея под името Kia K8. За останалите пазари на марката в света името още не е уточнено, но по-рано се спрягаше името Stinger. Новият седан ще е със задно задвижване и ще близък “роднина” на моделите Genesis G70, G80 и G90. Те ще споделят с Kia K8 платформата си и силовите си агрегати.

Серийната кола съвсем не е копие на шоу-кара. На очи се набиват вентилационните отвори на предния капак, но навярно ще са запазени габарита на концепта Kia GT — дължина 4688 мм, както и междуосието от 2860 мм. Шоукарът беше висок едва 1379 мм, но серийният вариант едва ли ще остане толкова нисък.

Genesis G70 в базовото изпълнение ще е с турбочетворка 2.0 л и мощност около 240 к.с. Топ-двигател, най-вероятно, ще е V6-та, 3.3 л Twin-Turbo GDI (370 к.с., 514 Нм), а едва ли в моторната гама ще има изпълнения с атмосферно пълнене. Предавателната кутия също навярно ще е само една – осемстепенен автоматик. Специално за пазара в Европа се очаква още и дизеловия мотор 2.2 л CRDi (200 к.с., 441 Нм), познат ни от кросовъра Kia Sorento.

Машината вече премина скоростни тестове през септември на прочутия Северен вариант на Нюрбургринг, където разви на правите скорост от 244 км/ч. За съжаление няма информация за времето на обиколка, но навярно скоро ще го разберем и него.

Корейският производител стартира активна рекламна кампания за модела под надслова The Curve Ahead (Завой отпред), а световният дебют на модела е насрочен за автосалона в Детройт през януари.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: