ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Първият батериен електробус в България от днес се движи по линия 84 в София

like0 unlike0
Auto-Press 20 Jan 2017 Новини
17
0
Първият батериен електробус в България от днес се движи по линия 84 в София

Днес, на официална церемония в столицата беше пуснат в движение първият изцяло електрически батериен автобус в България. Сред официалните гости бяха Слав Монов – изпълнителен директор „Столичен Автотранспорт“ ЕАД, Екатерина Йорданова – председател на транспортната комисия към СОС, Дончо Барбалов - заместник-кмет по направление "Финанси и стопанска дейност", Евгени Крусев - заместник-кмет по направление "Транспорт и транспортни комуникации", инж. Евгений Ганчев – изпълнителен директор „Столичен Електротранспорт“ ЕАД и Христиан Петров – изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност.

Автобусът е изцяло електрически, с 0 гр. вредни емисии и разработен специално за нуждите на европейските градове. Електробусът е нископодов и изключително комфортен за всеки отделен пасажер, с напълно автономен пробег от 320 км.. Батерийте са литиево-йонни, общо 16 на брой, а зареждането става от специална електрическа станция за 5-6 часа. На този етап, това е единственият произведен електробус от този модел и ще остане в София през следващите 5 месеца. Новото попълнение на Столичен автотранспорт е с дължина 12 м и предлага 27+2 седящи и 58 правостоящи места и ще се движи по маршрут 84.

Планът на Столичен автотранспорт е до средата на следващата година автопаркът на София да придобие 20 такива електробуса, които да са щадящи околната среда и високоефективни.

Производителят на електробуса е китайската компания лидер в сферата на производството на автобуси Yutong, която през есента на миналата година достави на Столичен автотрансрпорт 110 чисто нови автобуси, с които се обнови сериозна част от автопарка. Компанията и продуктите й са отличени с редица сертификати, доказващи качеството и високите стандарти, на които отговарят автобусите Yutong. Такива са WVTA сертификатите, сертификатите ГОСТ за цели превозни средства, издадени от Службата за сертификация на превозните средства на Русия, сертификатите ADR, издадени от австралийските органи; сертификат за контрол на качеството ISO / TS16949 и др.. През 2015 г. Yutong доставя 67,018 автобуса само в Китай, което е покачване от 9,15% в сравнение със същия период на 2014 година. По отношение на чуждестранните пазари, Yutong има доставени над 7000 автобуса през 2015 г., достигайки ръст от 7% в сравнение с предходната година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: