ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Panasonic пусна завода си за акумулаторни елементи за електромобили

like0 unlike0
Auto-Press 16 Mar 2018 Новини
88
0
Panasonic пусна завода си за акумулаторни елементи за електромобили

Японският производител на електроника Panasonic обяви че пуснала в пълен капацитет нов голям завод за производство на плоски акумулатори за електромобили. Заводът е в град Далян, Китай и инвестицията в него е $400 милиона. Всъщност това е стар завод на комапнията в която са правени преди телевизори на течни кристали.

Днес обаче търсенето им намалява драстично,а расте търсенето на елементи за акумулаторите на електромобилите. В новия завод се правят вече литиево-йонни клетки от т.н. “призматичен” тип. Става дума за квадратни на вид плоски батерии с алуминиев корпус. Те са покомпактни и леки в сравнение с цилиндричните по форма батерии. Новите батерии са по-поулярни при новите модели електромобили. Изключение са автомобилите на Tesla, за коитох Panasonic прави батериите цилиндрични.

Panasonic не е единствения производител на битова електроника, които напоследък преориентират производството си към това за призматични акумулаторни елементи. Такъв е Samsung, докато LG засега произвежда само цилиндрични елементи. Това се дължи на факта, че автопроизводителите още не са решили, кой от двата типа е по-надежден и качествен.

Засега не е ясно също, кой ще е големият клиент за новите призматични акумулаторни елементи на Panasonic. С голяма вероятност, обаче, може да се предположи, че това ще бъде Toyota.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: