ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Opel спира три модела, фокусира се върху SUV и електрифицираните коли

like0 unlike0
Auto-Press 11 Oct 2018 Новини
63
0
Opel спира три модела, фокусира се върху SUV и електрифицираните коли

От Opel обявиха че ще спрат производството на три сегашни и модела и ще добавят на тяхно място три нови в изпълнение политиката на компанията за концентрация върху модели тип SUV, електрификацията на гамата и най-добре продаваните си модели като Corsa.

В тройката отпадащи са двата субкомпактни модела Adam и Karl, а третият е кабриолетът Cascada, чието производство ще бъде прекратено в края на следващата година. Отпадането на трите модела ще намали разхвърлянето на гамата, ще повиши ефикасноста й и ще помогне на производителя да посрещне успешно новите по-строги изисквания за емисии на вредности.

Моделът Karl, който се предлага с името Viva в Англия, се внася от завода на General Motors в Чангвон, Южна Корея, Adam се прави в Айзенах, Германия, а Cascada в Гливице, Полша. Opel е реализирал 32 825 коли Karl/Viva в Европа до септември, според данните на JATO Dynamics. Продажбите на Adam са 25 490 a на Cascada едва 1569. Шампион е Corsa със 142531реализации за първите осем месеца на годината.

Новите важни модели, които ще бъдат лансирани през 2020-а година са новото поколение на Corsa, наследникът на Mokka X SUVи новият ван Vivaro. Corsa ще се предлага с конвенционалните ДВГ от догодина, а напълно електрическият й вариант се очаква през 2020-а, като поръчките за него ще се приемат от следващото лято.

Наследникът на Mokka X ще тръгне през 2020-а, като се препозиционира така че да се отдалечи пазарно от Crossland X. Според плановете на Opel продажбите на неговите SUV-модели трябва да достигнат 40% от общите му реализации къв 2021-а, което е увеличение на делът им с 25%.

Astra, Insignia и Mokka X са последните останали модели на марката, ползващи платформи на GM. Закупуването от PSA на Opel за 2,5 милиарда евро логично налага преминаване на немската стара марка към френските платформи. Под крилото на PSA Opel, който губеше милиарди долари като собственост на GM, премина успешна програма за преструктуриране и отбеляза рекордна печалба от половин милиард евро за първата половина на натази година.

Opel има намерение да пусне на пазара хибридна зареждаема версия на Grandland X през следващата година,фейс-лифт на модела и седемместен негов вариант. От марката вече обявиха че готви електрифицирани варианти на всичките си модели, които трябва да са налични през 2024-а.

Стар срещу нов - 2019-а Mercedes B-Class и 2015 Mercedes B-Class Great Wall се ориентира към пикапи

Подобни

LINDA JACKSON -  ПЪРВАТА ЖЕНА, НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО    « MANBEST 2018 » ОТ AUTOBEST

LINDA JACKSON - ПЪРВАТА ЖЕНА, НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО « MANBEST 2018 » ОТ AUTOBEST

Линда Джаксън, изпълнителен директор на Citroën, първата жена, носител на MANBEST (MANager BEST) на годината за 2018. «За мен е...

Концептът HB-03 стана основа за купеобразният Haval F7x

Концептът HB-03 стана основа за купеобразният Haval F7x

Представените през август на Московския автосалон сериен модел Haval F7 и концептът HB-03, ще се произвеждат в новия завод на...

FORD GT получи 2 допълнителни производствени години (Видео)

FORD GT получи 2 допълнителни производствени години (Видео)

Ford Motor Company обяви, че в резултат на силното потребителско търсене към новото поколение на суперспортната легенда...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: