ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Opel изпробва продажба срещу брой гледания в YouTube - видео

like0 unlike0
Auto-Press 14 Nov 2017 Новини
29
0
Opel изпробва продажба срещу брой гледания в YouTube - видео

Opel е вече в сериозна фаза на дълбоко преустройство с постепенно преминаване на моделите му върху платформи на PSA, гонене ръст на продажбите с едновременно радикално съкращаване на разходи и навлизането в нови за марката пазари. В този процес ще са нужни сериозна съобразителност, оригинални маркетингови и рекламни ходове.

Един от първите в това отношение е извършената първата в света продажба на нов автомобил срещу определен брой гледания на клип в YouTube в хода на нетипичната търговска инициатива Pay by View, която направи холандският дилър на марката Van Mossel OPC.

Холандецът Юри Шууркес е първият клиент на марката използвал гледанията на клипа си в като валута. Ако трябваше да плати кеш, това би означавало да даде на дилъра 23 070 евро. Вместо пари е използвал гледанията на заснет хумористичен тест-драйв на Opel Astra от човека-паяк. Клипът е набрал досега 5,38 милиона гледания и броят им продължава да расте, въпреки че Юри отдавна го е превърнал в реален автомобил.

След холандския експеримент принципът Pay by View може да бъде развит нататък. Всъщност става дума за нестандартен вариант за заплащане на любителска реклама на своята продукция. В момента се обсъжда осъществяването на аналогични проекти в други страни на Европа.

За холандската кампания са били предложени коли от изданието Online Edition, с повишени възможности за свързаност. Условието било че всеки желаещ може да направи видео на тест драйв на тази машина, да го пусне в YouTube и ако клипът набере определен брой гледания, може да купи срещу тях нов Opel. За Astra се искат 922 800 гледания, за Corsa 739 600, а за Karl Rocks 589 900. В кампанията са включени още детски автомобил, куфар за покрива и стойка за таблет със съответната “цена” от 5160, 24 200 и 3000 гледания.

Тази кампания не е първата за Opel в нетипично взаимодействие с аудиторията. През миналата година премина кампанията #ADAMyourself, в рамките на която се предлагаше разработването на оригинално оформление за модела Adam с неповторимо съчетание на цветове, нестандартни декоративни елементи, джанти и др. Производителят получи стотици хиляди варианти от целия свят, от които бяха избрани 12, пуснати след това в специално издание.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: