ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Opel Insignia е избран за “Лек автомобил на годината 2018” в България

like0 unlike0
Auto-Press 22 Jan 2018 Новини
32
0
Opel Insignia е избран за “Лек автомобил на годината 2018” в България

Източник: www.opel.bg

Новият Opel Insignia бе избран за “Лек автомобил на годината 2018” за България и стана носител на наградата в най-популярния клас - този на леките автомобили. Жури съставено от 33 автомобилни журналисти от Прес Авто Клуб България отличи новата Insignia с общо 119,5 точки срещу 117,5 за Ford Fiesta и 96 точки за BMW 5-та серия. Новата Insignia бе излъчена за победител от пет финалиста в конкурса, като първоначалните кандидати бяха повече от 20 нови модела автомобили.

Наградата “Лек автомобил на годината 2018” бе връчена на Люба Ганчева, PR мениджър на Opel България от комисар Бойко Рановски, началник „Пътна полиция“ по време на специална за целта церемония на 18-ти януари в Ринг Мол. Комисар Рановски определеи категорията на леките автомобили като най-масова. Той приветства конкурса за неговия принос в популяризирането на новите автомобили, като отбеляза, че увеличаването на техния дял би спомогнал значително за подобряването на пътната обстановка в страната. Истинско доказателство за това е победителят Opel Insignia със своята широкомащабна концепция за безопасност, включваща дори автоматично аварийно спиране при разпознаване на пешеходци.

Както първото поколение Insignia впечатли журито на конкурса за 2010-та година, така и второто поколение на флагмана на Opel беше изключително високо оценено заради изящния си дизайн, просторния си и комфортен интериор, най-широката в класа гама от интелигентни технологии – от авангардните матрични светлини Opel IntelliLux LED® и високотехнологичната система за задвижване на четирите колела с torque vectoring до свръхмодерните системи за асистенция на водача и прецизния head-up дисплей. Новата Insignia се предлага и с типичната за Opel първокласна свързаност с интеграция на смартфон, както и личния „ангел хранител“ OnStar. Като цяло, новата Insignia впечатлява с високи динамични качества в завой и прецизност на управлението, повече пространство и изключително добро съотношение между предлаганите качества и цената. Всичко това я превръща в предизвикателство и съперник на значително по-скъпи модели на премиум марки.

Наградата „Автомобил на годината” за България е учредена през 1997 година. Tазгодишната победа увеличава броя на отличията за Opel в този конкурс на общо шест. Opel Zafira беше първият автомобил на марката, който спечели престижната титла през 2001 година. Две години по-късно с най-голямата автомобилна награда в България бе отличена Vectra C, а шампионът по гъвкавост Opel Meriva бе признат за „Ван на годината 2004“. През последните години Opel успя да се изкачи на върха с първото поколение на модела Insignia, който стана „Автомобил на годината 2010“, а Ampera получи званието „Еко автомобил на годината“ за 2013-та.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: