ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Оопс! Kia излъга за пробега на e-Niro с едно зареждане! Извинява се...

like0 unlike0
Auto-Press 05 Dec 2018 Новини
438
0
Оопс! Kia излъга за пробега на e-Niro с едно зареждане! Извинява се...

Никой не обича да прави грешки. Още повече да си ги признава публично. Но имено това се наложи на корейската марка Kia, която се оказа, че е е излъгала клиентите си. От Kia бяха обявили, че техният нов електромобил Kia e-Niro има по-дълъг пробег отколкото е наистина.

Извинението на производителя е че това е станало не по негова вина. Тестването на колата по протокола WLTP не било направено от самата компания, а от аутсорсинг външна агенция. Тя объркала методологията на изпитанията и в резултат подала неправилни данни. Kia e-Niro била тествана в градски цикъл при невисоки скорости на движение, за да се намали потреблението на еленергия. Това пък довело до завишаване показателя на пробега с едно зареждане на акумулаторите.

След откриването на грешката е вече ясно, че вариантът на e-Niro с 64-киловатов акумулатор има официален пробег с едно зареждане с 30 км по-малък - 454 км, а не първоначално обявеният като официален 484 км. И за да не предизвиква последващи реакции на потребителите, включително и много обичаните в Щатите съдебни, на Kia се наложи официално да признае грешката си и да обяви за купувачите реалният пробег с едно зареждане на електрокара си.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: