ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Окупирахме челото във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2018

like0 unlike0
Auto-Press 17 Sep 2018 Новини
60
0

Окупирахме челото във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2018

Окупирахме челото във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2018
/add_images/news/092018/s_1537174803_687.jpg
  1. Окупирахме челото във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2018
  2. Окупирахме челото във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2018
  3. Окупирахме челото във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2018
  4. Окупирахме челото във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2018
  5. Окупирахме челото във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2018
  6. Окупирахме челото във втория етап на Balkan Offroad Rallye 2018

Българската доминация в международната надпревара Balkan Offroad Rallye 2018, продължава с пълна сила и след втория състезателен ден.

При автомобилите, в първия маратонски етап, който отведе кервана на ралито от Боровец до Старосел, българи окупираха челните 5 места за деня, като най-бърз бе Константин Чолаков (Toyota), следван от Методи Паунов (Nissan), Десислав Славчев (Mercedes), Дончо Цанев (Suzuki Proto) и Станислав Стоянов (Nissan). В генералното класиране начело продължава да е миналогодишният вицешампион Цанев, с 5 минути аванс пред Чолаков и на 21 пред шампиона от 2014 Десислав Славчев.

Продължаваме да сме начело и в класа на SSV-бъгитата, макар деня и за двата български екипажа там да бе особено неприятен. Първaта и по-голяма драма бе за шампионите от Balkan Offroad Rallye Цанко Цанков и Зорница Тодорова, които повредиха съединителя на техния Can Am Maverick и не успяха да завършат етапа в контролното време. Натрупаните по регламент наказания ги изхвърлиха далеч назад в класирането, но все пак има цяла седмица, в която да наваксат и да подобрят представянето си.

Не бе лек маратонския етап и за Цветан Цветанов и Десислав Цветанов. Отборът от Тетевен излетя от трасето и обърна по таван своето бъги и, макар щетите да не бяха големи, загуби ценно време и финишира на 6-о място. В генералното класиране, обаче, българите все още са начело, макар и с минимален аванс от 46 секунди пред етапния победител Ришар Оге от Франция (Can Am).

При мотоциклетите, литовския пилот Арунас Гелазнинкас (КТМ) затвърди лидерството си с втора етапна победа, а компания в челото на класирането му прави сънародникът му Аидас Бубинас, следван от германеца Франк Модл. В класа наATV-четириколките, водач е Александър Пьор чински от Полша (Can Am).

При камионите, германецът Том Хойер с Tatra за втори път надделя над сънародника си Тило Супиц (Камаз). В екстремния клас, трофи легендата от Великобритания Джим „Гигълпин” Марсдейн взе първата си етапна победа, но начело на генералното класиране все още е миналогодишния победител в Balkan Offroad Rallye Франк Дорел от Франция.

Третият етап на Балкан Офроуд ще „разходи” състезателите около Старосел, а към кервана на екстремното състезание се присъединяват и бижутата, стартиращи в третото издание на Balkan Classic Rallye, които ще загреят с шейкдаун за предстоящите 5 състезателни дни.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: