ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Няма прошка за пияните шофьори в Европа

like0 unlike0
Auto-Press 16 Aug 2018 Новини
334
0
Няма прошка за пияните шофьори в Европа

Една от сериозните причини за катастрофи на пътя е употребата на алкохол от водачите. И с тази напаст в Европа се борят най-вече превантивно, което дава много по-добър резултат отколкото ликвидирането на неприятните последствия от катастрофите свързани с употребата на алкохол и упойващи вещества.

В много страни на Европейския Съюз е разпространена практиката за проверки на водачите за алкохол, без да се интересуват от полицията дали е пито зад волана или преди да се седне в колата. Изисква се абсолютна трезвеност по време на управлението на автомобил за осигуряване на безопасно пътуване.

Пътната полиция на Естония, например, от време на време спира тотално движението на основните трасета в столицата Талин с доста големи наряди и проверява абсолютно всеки за алкохол и наркотици. Ако се открие повлияване водачът се изкарва от колата и му се съставя съответния протокол. Автомобилът се прибира на паркинг за да не пречи на образувалата се опашка от коли.

На проверка подлежат абсолютно всички, независимо дали са водачи в обществения транспорт, военни, полицаи или шофьори на репортажни коли.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: