ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото Volvo S60 идва без дизелов двигател

like0 unlike0
Auto-Press 16 May 2018 Новини
185
0
Новото Volvo S60 идва без дизелов двигател

Днес Volvo Cars обяви, че изцяло новото поколение на седана S60, което ще бъде представено официално съвсем скоро, ще се превърне в първата кола на марката, лансирана без наличието на дизелова модификация.

“Нашето бъдеще е електрическо и ние вече няма да разработваме ново поколение дизелови двигатели”, коментира Хакан Самуелсон, президент и изпълнителен директор на Volvo Cars. “Постепенно ще премахнем автомобилите с двигатели с вътрешно горене, като опция към преминаването към пълната електрификация ще използваме бензиновите хибриди. Новото S60 представлява следващата стъпка в този ангажимент”.

Всички нови модели на Volvo, които компанията ще лансира от 2019 година ще бъдат налични във версии бензинов хибрид, plug-in бензинов хибрид или с изцяло електрическо задвижване. Според очакванията на марката, до 2025 година, чистите електромобили ще формират до 50% от общите й продажби.

Новото поколение на Volvo S60, което ще бъде пуснато в производство през есента на тази година в новия комплекс на компанията в Чарлстън, Южна Каролина, ще се предлага първоначално във версия с четицилиндров бензинов Drive-E мотор, както и в две plug-in хибридни модификации. През следващата година ще започнат и продажби на модела във вариант хибрид.

ЗВЕЗДАТА НА LA MAISON CITROËN НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПАРИЖ 2018 Е НОВИЯТ SUV C5 AIRCROSS! НОВОТО ЛИЦЕ НА МАРКАТА СЛАГА НАЧАЛОТО И НА PLUG-IN HYBRID ОФАНЗИВАТА НА CITROËN

Подобни

Още един китайски “убиец” на Tesla - GAC NE Aion S

Още един китайски “убиец” на Tesla - GAC NE Aion S

Компанията GAC New Energy Automobile Co., Ltd (GAC NE) беше основана през лятото на 2017-а година като подразделение на GAC Group,...

SUBARU анонсира CROSSTREK HYBRID (Видео)

SUBARU анонсира CROSSTREK HYBRID (Видео)

Американското подразделение на SUBARU разпространи подробности за първото plug-in хибридно пазарно предложение на...

Hyundai пречисти над 900 килограма въздух с автомобил

Hyundai пречисти над 900 килограма въздух с автомобил

Hyundai Motor обяви, че по време на инициативата си Clean Driving™ Month, провела се в Лондон, с представител на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: