ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото Volvo S60 идва без дизелов двигател

like0 unlike0
Auto-Press 16 May 2018 Новини
185
0
Новото Volvo S60 идва без дизелов двигател

Днес Volvo Cars обяви, че изцяло новото поколение на седана S60, което ще бъде представено официално съвсем скоро, ще се превърне в първата кола на марката, лансирана без наличието на дизелова модификация.

“Нашето бъдеще е електрическо и ние вече няма да разработваме ново поколение дизелови двигатели”, коментира Хакан Самуелсон, президент и изпълнителен директор на Volvo Cars. “Постепенно ще премахнем автомобилите с двигатели с вътрешно горене, като опция към преминаването към пълната електрификация ще използваме бензиновите хибриди. Новото S60 представлява следващата стъпка в този ангажимент”.

Всички нови модели на Volvo, които компанията ще лансира от 2019 година ще бъдат налични във версии бензинов хибрид, plug-in бензинов хибрид или с изцяло електрическо задвижване. Според очакванията на марката, до 2025 година, чистите електромобили ще формират до 50% от общите й продажби.

Новото поколение на Volvo S60, което ще бъде пуснато в производство през есента на тази година в новия комплекс на компанията в Чарлстън, Южна Каролина, ще се предлага първоначално във версия с четицилиндров бензинов Drive-E мотор, както и в две plug-in хибридни модификации. През следващата година ще започнат и продажби на модела във вариант хибрид.

Другият избор вместо тока е водородомобилът – с 1,5 кг 480 км! - видео

Подобни

Виетнамски автопроизводител дебютира на Автосалон Париж 2018

Виетнамски автопроизводител дебютира на Автосалон Париж 2018

Една от най-новите автомобилни марки- виетнамската VinFast, обяви, че по време на международното изложение в Париж през октомври ще...

Volvo XC40 получи 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

Volvo XC40 получи 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

Източник: www.volvocars.bg Автомобил на Европа 2018 се представи най-добре от всички автомобили, тествани по новите...

Volvo и Ford с нови отличници от Euro NCAP

Volvo и Ford с нови отличници от Euro NCAP

Днес независимата агенция Euro NCAP, проверяваща и оценяваща нивото на безопасност, което предлага всеки нов за европейския пазар...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: