ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото Polo е по-голямо и отвън и отвътре, от VW искат да е първо в пазарния си сегмент

like0 unlike0
Auto-Press 16 Jun 2017 Новини
46
0
Новото Polo е по-голямо и отвън и отвътре, от VW искат да е първо в пазарния си сегмент

Volkswagen показа днес в Берлин новото поколение на модела си Polo, обявявайки че колата е по-голяма на габарити предлага широка гама екипировка за активна безопасност и изчистен дизайн, с което германците искат да изпреварят пазарно основните си конкуренти в субкомпактния пазарен сегмент на Стария континент - Ford Fiesta и Renault Clio.

Polo беше задминато по продажби в Стария континент и от двата модела през първите четири месеца на годината, според данните на JATO Dynamics. Clio реализира 115 431 коли /+9.7% спрямо същия период на миналата година. Ford продаде 109 241 Fiesta /+2.7%/, докато продажбите на Polo паднаха с с почти половин процент дo 107 948.

"Ясно е че нашата амбиция е да бъдем лидери в Европа” - заяви шефът по ппродажбите на марката Юрген Стакман по време на лансирането на колата днес.

Polo ще предложи ниво на оборудване и асистенции за водача равни на тези при по-големите и скъпи модели на VW, като Passat и Golf. Сред новите за модела системи са тези за запазване на линията на движение, ноблюдение на мъртвите зони, предупреждение за удар отзад, полуавтоматично паркиране и маневрена функция, предвазваща от всякакви удари при паркирането. Адаптивният крузконтрол на автомобила вече може да бъде активиран при скорости на движение до 210 км/ч.

Босът на VW Херберт Дис заяви, че новото Polo ще предложи повече цифрови функции отколкото всеки друг малък автомобил на пазара. Новото Polo е първият модел на VW Group с новото поколение на активен дисплей, който е много по-лесен за ползване от досегашния. Той ще се предлага с екран на инфотеймънт системата с размери от 6.5 до 8 инча. Тези приспособления със стъклена опаковка са “толкова сложни колкото топ смартфоните, давайки на интериора техничен и чист изглед.”

За колата се предвиждат доста двигатели – 1.0-литров бензинов, 1.5-литров, 2.0-литров и два дизела 1,6 л. За пръв път ще се предложи и двигател работещ на природен газ. Колата ползва модулната платформа MQB A0, която е използвана още и при наскоро лансирания Seat Ibiza. Габаритите на автомобила са дължина 4053 мм/+ 81мм спрямо досегашния модел/, междуосието е 2564 мм /+94 мм/, ширината е 1751 мм /+69 мм/, а височината е намален със 7 мм до 1446 мм. Промяна в плюс има и в багажника – от сегашните 280 л до 351.

Новото Polo ще се предлага само във вариант с пет врати, защото търсенето на тривратките е спаднало драстично. Колата ще влезе в шоу-румовете на марката почти ваднага след показа й на автосалона във Франкфурт през септември. Цените на автомобила ще тръгват от 12 975 евро в Германия.

Volvo ще произвежда автомобилите на Lynk & Co в Белгия

Подобни

PEUGEOT 108: Пролетно обновяване

PEUGEOT 108: Пролетно обновяване

PEUGEOT разкри първите подробности за обновената версия на компактния си модел 108, който дебютира с няколко нови технологии, нов...

HONDA си направи пикап CIVIC TYPE R

HONDA си направи пикап CIVIC TYPE R

С уговорка, че компанията няма планове за производството му, по време на ежегодният SMMT Test Day великобританското подразделение...

C5 Aircross: Новият флагман на Citroen (Видео)

C5 Aircross: Новият флагман на Citroen (Видео)

Броени часове преди световната премиера на изцяло новото пазарно предложение на Citroen в Европа- C5 Aircross, френската...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Коментари