ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото Polo е по-голямо и отвън и отвътре, от VW искат да е първо в пазарния си сегмент

like0 unlike0
Auto-Press 16 Jun 2017 Новини
46
0
Новото Polo е по-голямо и отвън и отвътре, от VW искат да е първо в пазарния си сегмент

Volkswagen показа днес в Берлин новото поколение на модела си Polo, обявявайки че колата е по-голяма на габарити предлага широка гама екипировка за активна безопасност и изчистен дизайн, с което германците искат да изпреварят пазарно основните си конкуренти в субкомпактния пазарен сегмент на Стария континент - Ford Fiesta и Renault Clio.

Polo беше задминато по продажби в Стария континент и от двата модела през първите четири месеца на годината, според данните на JATO Dynamics. Clio реализира 115 431 коли /+9.7% спрямо същия период на миналата година. Ford продаде 109 241 Fiesta /+2.7%/, докато продажбите на Polo паднаха с с почти половин процент дo 107 948.

"Ясно е че нашата амбиция е да бъдем лидери в Европа” - заяви шефът по ппродажбите на марката Юрген Стакман по време на лансирането на колата днес.

Polo ще предложи ниво на оборудване и асистенции за водача равни на тези при по-големите и скъпи модели на VW, като Passat и Golf. Сред новите за модела системи са тези за запазване на линията на движение, ноблюдение на мъртвите зони, предупреждение за удар отзад, полуавтоматично паркиране и маневрена функция, предвазваща от всякакви удари при паркирането. Адаптивният крузконтрол на автомобила вече може да бъде активиран при скорости на движение до 210 км/ч.

Босът на VW Херберт Дис заяви, че новото Polo ще предложи повече цифрови функции отколкото всеки друг малък автомобил на пазара. Новото Polo е първият модел на VW Group с новото поколение на активен дисплей, който е много по-лесен за ползване от досегашния. Той ще се предлага с екран на инфотеймънт системата с размери от 6.5 до 8 инча. Тези приспособления със стъклена опаковка са “толкова сложни колкото топ смартфоните, давайки на интериора техничен и чист изглед.”

За колата се предвиждат доста двигатели – 1.0-литров бензинов, 1.5-литров, 2.0-литров и два дизела 1,6 л. За пръв път ще се предложи и двигател работещ на природен газ. Колата ползва модулната платформа MQB A0, която е използвана още и при наскоро лансирания Seat Ibiza. Габаритите на автомобила са дължина 4053 мм/+ 81мм спрямо досегашния модел/, междуосието е 2564 мм /+94 мм/, ширината е 1751 мм /+69 мм/, а височината е намален със 7 мм до 1446 мм. Промяна в плюс има и в багажника – от сегашните 280 л до 351.

Новото Polo ще се предлага само във вариант с пет врати, защото търсенето на тривратките е спаднало драстично. Колата ще влезе в шоу-румовете на марката почти ваднага след показа й на автосалона във Франкфурт през септември. Цените на автомобила ще тръгват от 12 975 евро в Германия.

Audi потвърди за втори електромобил. Идва през 2019-та

Подобни

КЛИЕНТИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКОТО RENAULT ZOE ПОЛУЧАВАТ 20 ДНИ ГОДИШНО БОНУС АВТОМОБИЛ

КЛИЕНТИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКОТО RENAULT ZOE ПОЛУЧАВАТ 20 ДНИ ГОДИШНО БОНУС АВТОМОБИЛ

Източник: www.renault.bg Омникар Ауто, оторизиран дилър за продажба на електрически автомобили Renault, ще предоставя бонус...

FORD инвестира 52 млн долара, за да отговори на повишеното търсене на Transit

FORD инвестира 52 млн долара, за да отговори на повишеното търсене на Transit

Ford обяви, че в резултат на повишеното търсене на семейството Transit, компанията, в лицето на венчър компанията й в Турция с Koç...

Audi слага соларни панели на тавана

Audi слага соларни панели на тавана

Audi обяви, че съвместно с Alta Devices- субсидирана от китайския специалист в областта Hanergy, работи по проект за интегриране на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: