ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото Polo е по-голямо и отвън и отвътре, от VW искат да е първо в пазарния си сегмент

like0 unlike0
Auto-Press 16 Jun 2017 Новини
46
0
Новото Polo е по-голямо и отвън и отвътре, от VW искат да е първо в пазарния си сегмент

Volkswagen показа днес в Берлин новото поколение на модела си Polo, обявявайки че колата е по-голяма на габарити предлага широка гама екипировка за активна безопасност и изчистен дизайн, с което германците искат да изпреварят пазарно основните си конкуренти в субкомпактния пазарен сегмент на Стария континент - Ford Fiesta и Renault Clio.

Polo беше задминато по продажби в Стария континент и от двата модела през първите четири месеца на годината, според данните на JATO Dynamics. Clio реализира 115 431 коли /+9.7% спрямо същия период на миналата година. Ford продаде 109 241 Fiesta /+2.7%/, докато продажбите на Polo паднаха с с почти половин процент дo 107 948.

"Ясно е че нашата амбиция е да бъдем лидери в Европа” - заяви шефът по ппродажбите на марката Юрген Стакман по време на лансирането на колата днес.

Polo ще предложи ниво на оборудване и асистенции за водача равни на тези при по-големите и скъпи модели на VW, като Passat и Golf. Сред новите за модела системи са тези за запазване на линията на движение, ноблюдение на мъртвите зони, предупреждение за удар отзад, полуавтоматично паркиране и маневрена функция, предвазваща от всякакви удари при паркирането. Адаптивният крузконтрол на автомобила вече може да бъде активиран при скорости на движение до 210 км/ч.

Босът на VW Херберт Дис заяви, че новото Polo ще предложи повече цифрови функции отколкото всеки друг малък автомобил на пазара. Новото Polo е първият модел на VW Group с новото поколение на активен дисплей, който е много по-лесен за ползване от досегашния. Той ще се предлага с екран на инфотеймънт системата с размери от 6.5 до 8 инча. Тези приспособления със стъклена опаковка са “толкова сложни колкото топ смартфоните, давайки на интериора техничен и чист изглед.”

За колата се предвиждат доста двигатели – 1.0-литров бензинов, 1.5-литров, 2.0-литров и два дизела 1,6 л. За пръв път ще се предложи и двигател работещ на природен газ. Колата ползва модулната платформа MQB A0, която е използвана още и при наскоро лансирания Seat Ibiza. Габаритите на автомобила са дължина 4053 мм/+ 81мм спрямо досегашния модел/, междуосието е 2564 мм /+94 мм/, ширината е 1751 мм /+69 мм/, а височината е намален със 7 мм до 1446 мм. Промяна в плюс има и в багажника – от сегашните 280 л до 351.

Новото Polo ще се предлага само във вариант с пет врати, защото търсенето на тривратките е спаднало драстично. Колата ще влезе в шоу-румовете на марката почти ваднага след показа й на автосалона във Франкфурт през септември. Цените на автомобила ще тръгват от 12 975 евро в Германия.

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet: 6 метра ексклузивен лукс (Видео)

Подобни

Автосалон София 2017: HAVAL H6 с първа публична премиера извън Китай (Видео)

Автосалон София 2017: HAVAL H6 с първа публична премиера извън Китай (Видео)

Тази вечер, по време на продължаващият до неделя Автосалон София 2017, се състоя премиерата на изцяло новия модел H6...

Най-екстремната шосейна кола на McLAREN с дебют в началото на 2018

Най-екстремната шосейна кола на McLAREN с дебют в началото на 2018

Днес McLAREN обяви, че през първата четвърт на следващата година ще видим най-екстремната и спортна кола на компанията, която обаче...

Hyundai върви към поредна рекордна година в Европа

Hyundai върви към поредна рекордна година в Европа

Европейското подразделение на Hyundai обяви, че през първите девет месеца на годината, реализацията на марката се е подобрила с 3%...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: