ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото поколение на VW Beetle ще е електрическо. И със задно задвижване като класиката...

like0 unlike0
Auto-Press 17 Nov 2017 Новини
31
0
Новото поколение на VW Beetle ще е електрическо. И със задно задвижване като класиката...

Volkswagen намекна за електрическото бъдеще на “бръмбара” си с концепта VW e-Bugster още на автосалано в Детройт NAIAS през 2012-а година. Но трябваше да дойде Дизелгейт за да се раздвижат нещата по посока на електрификацията във Волфсбург и Volkswagen Group да обещае пускането на 50 електрически модела в портфолиото си до 2025-а година.

Интересен момент е че цели 23 електромодела ще има само марката Volkswagen и сред тях ще са двете й икони - VW Microbus и VW Beetle. Електрическият VW Microbus е вече готов, през 2020-а идват сериен електрохечбек, базиран върху концепта VW I.D. И SUV развит на базата на концепта VW I.D. Crozz.

Изцяло новият VW Beetle трябва да е: “...изцяло електрически, далеч по-добър от сегашния модел, по-близък до корените си и затова ще е със задно задвижване...” - споделя босът на марката Volkswagen Херберт Дис.

Той изясни, че на марката й предстои кога точно да пусне новият VW Beetle. Проектът върви, новата кола ще ползва платформата MEB. Tази нова електрическа платформа осигурява достатъчна гъвкавост за различните видове задвижвания – пълно, предно или задно, както идостатъчно място за акумулаторите, осигуряващи до 600 км пробег с едно зареждане.

Лесно е да се предположи, че следващото поколение на VW Beetle ще споделя компоненти с базирания на концепт VW I.D. Електрически хечбек, който ще бъде разположен в пазарния Golf сегмент C. Концептът VW I.D. Предлага мощност от 125 кВт (170 к.с.), електромотор отзад и акумулатор в пода. Volkswagen може да предложи серийния вариант с по-мощен или по-слаб електромотор, с различни по капацитет акумулатори, предлагащи пробег в рамките на 400 – 600 км с едно зареждане.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: