ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото комби Opel Insignia Country Tourer впечатлява с техника и цена

like0 unlike0
Auto-Press 23 Mar 2017 Новини
25
0
Новото комби Opel Insignia Country Tourer впечатлява с техника и цена

Второто поколение на модела Opel Insignia тръгна официално в серийно производство във вторник. Първият поръчан клиентски екземпляр е бял хечбек Insignia Grand Sport с двулитров дизел 170 к.с. По време на посещението си в Рюселсхайм по време на специална програма за членовете на журито AutoBest имах възможност да видя и третият вариант на новия модел – комбито с повишена проходимост Opel Insignia Country Tourer. Снимането в развойния център беше забранено, както заради него, така и заради първата ми среща с големия SUV на Opel – Grandland X.

Папараците, обаче не пропуснаха да хванат новото комби по време на пътните му тестове и да пуснат снимки от тях. Новото поколение на комбито с повишена проходимост се различава от нормалното комби Sports Tourer с разширени калници, черни пласмасови елементи в тях, има увеличен пътен просвет с поне 20 мм, пластмасови защитни кори и черни релси на покрива.

В двигателната гама навярно ще са включени бензинови и дизелови агрегати, както при новата Insignia - 1.5 SIDI Turbo (140 и 165 к.с., 250 Нм), 2.0 SIDI Turbo (260 к.с., 400 Нм), 1.6 CDTI (110 к.с., 300 Нм и 136 к.с., 320 Нм), 2.0 CDTI (170 к.с., 400 Нм). Много интересно е новото пълно задвижване на цялото ново семейство с два допълнителни многодискови съединителя в задния разпределителен възел, използван вместо нормален диференциал.

Предишното комби беше представено във Франкфурт в 2013-а година и получи добро приемане от широката публика. През първата пълна година на неговото производство продажбите му дадоха 5% от всичките продажби на модела Insignia. Новото изпълнение навярно ще повтори и дори надмине това участие, като ще допринесе за още по-голяма популярност на второто поколение на Insignia. Първото поколение беше реализирано позарно от 2008-а година насам в 940 000 екземпляра. Не е най-голямата цифра на марката, но е четвърта за моделите в гамата й.

Презентацията на Insignia Country Tourer най-вероятно ще е на автосалона във Франкфурт през есента, а засега е рано да се говори за цената му. В момента базовата цена на пазара в Германия за комби-варианта е 26 690 евро /140 к.с., предно предаване, механична кутия/. Вариантът с пълно задвижване Sports Tourer тръгва от 42 500 евро /2 л, 260 к.с., 8-степенна автоматична кутия/. Може да се предположи че за новия модел базовата цена ще е също около 40 000 евро. Цената, ако е такава ще е доста добра след като за идентичния по размер модел - Volvo V90 Cross Country се искат 56 850 евро.

Другите основни конкуренти на Opel Insignia Country Tourer са Volkswagen Passat Alltrack (от 39 550 евро в Германия) и по-малките на габарити Volvo V60 Cross Country (от 36 650 евро) и чешкият хит Skoda Octavia Scout (от 31 110 евро в Германия), който все пак е автомобил от по-нисък пазарен клас.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: