ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 11 Jan 2019 Новини
554
0

Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)

Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
/add_images/news/012019/s_1547200802_284.jpg
  1. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  2. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  3. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  4. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  5. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  6. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  7. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  8. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  9. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  10. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  11. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  12. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  13. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)
  14. Новото BMW X5: Две стъпки нагоре (Видео)

Това, което отличава BMW от почти всички останали актуални производители на луксозни автомобили, е общата нишка в цялата гама. Дали говорим за базовата версия на първа серия или топ-версията на флагманската седмица, във всеки един от автомобилите на баварците може да бъде открит сходен дизайн елемент или стилистично решение, което приобщава и придава допълнителна тежест на семейната ценност.

През годините сякаш свикнахме с дизайн линията на BMW и в това няма абсолютно нищо лошо. Стилистиката на баварските продукти се трансформираше на леки вълни, с козметични подобрения, придаващи елегантност на допълващи се порции, а технологичното ниво на екипировката на колите правеше къде малки, къде по-значими, стъпки, за да се стигне до момента, в който автомобилите им вече са само на крачка, предимно законова, от реализирането на автономното бъдеще.

Единствената критика, която можехме да отправим към продуктите на BMW през последните няколко години, беше свързана с интериора им и основно с оформлението на предното табло и средната надлъжна конзола. Тук сякаш баварската компания привидно остави нещата на по-заден план, но лично според мен основната идея за това е тази, че конфигурацията и ергономията на приборите, контролните бутони и превключватели чисто и просто се бяха доказали във времето като успешни и изпълняваха основната си задача просто по възможно най-добрия начин. Рискът, нещата да се объркат с една цялостна нова конфигурация, беше значителен.

С лансирането на изцяло новото поколение X5, от BMW за пореден път доказаха, че печели този, който има търпение. Както и опит, разбира се. Защото на фона на изпълненията с грозновати и сякаш посадени в предното табло правоъгълни таблети при голяма част от конкурентните си марки, баварците избухват с интериор, и в частност с предно табло и конзола, които правят не една, а сякаш две, генерационни стъпки напред.

В предното табло на новото X5 правят впечатление по-малкият брой бутони, изчистените форми и линии, изцяло новото оформление на контролерите за управление на климатичната инсталация, които вече са с дигитални показания на малки, но с висока резолюция, екранчета, изцяло новата операционна система на колата и други.

Успоредно с това, вътрешността на новото BMW X5 пренася измеренията за лукс при баварците на изцяло ново ниво. Използваните висококачествени материали са невероятно добре подбрани, цветовите схеми притежават оново приятно усещане за непознатото познато, а сглобката и шевовете могат да отстъпят само на тези при някой бутиков производител.

Силно впечатление при новото X5 правят и седалките му, които освен че са климатизирани, имат и масажна функция с няколко режима на работа. Интересен акцент при четвъртата генерация на автомобила на баварците е и възможността за подгряване на интегрираните във вратите подлакътници.

Друг отличен пример за решимостта на BMW да предложат изцяло ново изживяване на борда на X5 за своите клиенти откриваме в изцяло новия и предлаган като допълнително оборудване пакет CraftedClarity, който включва кристален скоростен лост, елегантно изпълнените със същия материал горна повърхност на iDrive Touch контролерът и старт/стоп бутон за двигателя.

Подобно на първообраза на SAV класа в лицето на оригиналното X5 и неговата иновативност, четвъртата генерация е използвана от BMW като приносител и пионер на пазара не само на изцяло новия дизайн език на марката, но и като автомобил, в който са интегрирани редица нови иновативни технологични решения, функции и системи, които очертават успешно бъдеше за модела. Основен акцент при автомобила е значително подобрените му способности за движение в офроуд режим, като тук основната новост е свързана с функцията за повдигане на каросерията за постигането на по-високо отстояние от пътя и подобрени параметри за газене в кал и вода.

Подобрявайки качествата на X5 извън пътя, от BMW са останали вярни на устоите си, че техните всъдеходи трябва да предлагат динамично пътно поведение и да се чувстват като управление като класическа луксозна лимузина. Тези условия се превърнаха и в основен успех на предходните 3 генерации на модела, от които в цял свят се движат около 2.1 милиона екземпляра.

Новото X5 стъпва на пазара с една изключително солидно и достолепно излъчване, подсилено със сравнително малко на брой, но изключително силни основни линии. Автомобилът се отличава с изразителна предна част, издължена средна и динамична задна с изтеглени в краищата арки на калниците и триизмерно оформление на диодните светлинни блокове.

По отношение на многоприложимостта си, новото BMW X5 запазва познатите параметри на товарното си отделение, като предлага вместимост от 650 до внушителните 1870 литра. Достъпът до багажника е максимално улеснен благодарение на двукомпонетната задна врата с отваряща се надолу долна част. Тя се отваря с натискането на бутон, а с друг до него, и благодарение на адаптивното окачване, може да бъде подадена команда за цялостното снижаване на автомобила към пътя за още по-лесното товарене/разтоварване на багажи.

Именно в товарното отделение откриваме и една интересна иновация, типична за марката като идея. По дължина на багажника, в пода са интегрирани четири надлъжни гумени елемента с метални рамки, които се надуват при потегляне и при регистриране на товар върху тях. По този начин поставените върху тях товари получават допълнително сцепление с пода, а от там и по-добро застопоряване по време на пътуването.

Самото адаптивно въздушно окачване на новото X5 идва с четири преконфигурирани отстояния от пътя. Стандартно, автомобилът потегля на едно и също разстояние от пътната настилка, като впоследствие- ръчно или автоматично и в зависимост от условията, колата може да се снижи или повдигне към/от пътя с 2 или 4 сантиметра.

Допълнителна маневреност при ниски скорости и устойчивност при високи новото X5 постига благодарение на интегралното си активно управление, което отговаря за завиването на задните колела.

За онези от клиентите си, които знаят, че използват автомобила си в още по-предизвикателни условия, от BMW са предвидили изцяло нов OffRoad пакет. Той включва четири специално конфигурирани режима на поведение на колата- за движение по пясък (xSAND), макадам (xGRAVEL), тежък офроуд (xROCK) и сняг (xSNOW).

С увеличение във всеки един от габаритите си, новото BMW X5 се предлага в три шестцилиндрови версии- xDrive40i с 340 конски сили, xDrive30d с 265 конски сили и M50d с внушителните 400 конски сили.

*Някои от снимките BMW Group България

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: