ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новата марка Exeed ще представя Chery в Европа - видео

like0 unlike0
Auto-Press 18 Sep 2017 Новини
24
0

Новата марка Exeed ще представя Chery в Европа - видео

Новата марка Exeed ще представя Chery в Европа - видео
/add_images/news/092017/s_1505718009_217.jpg
  1. Новата марка Exeed ще представя Chery в Европа - видео
  2. Новата марка Exeed ще представя Chery в Европа - видео
  3. Новата марка Exeed ще представя Chery в Европа - видео
  4. Новата марка Exeed ще представя Chery в Европа - видео
  5. Новата марка Exeed ще представя Chery в Европа - видео
  6. Новата марка Exeed ще представя Chery в Европа - видео

Средноразмерен кросовър на китайската Chery ще е първопроходецът на новата и суб-марка Exeed, развита за настъпление на марката в Европа. Става дума за изцяло нова гама паркетници и леки автомобили, чийто първи представител е моделът Exeed TX.

Екстериорът на машината е дело на екип от дизайнери начело с работилият за GM Джеймс Хоуп.

За Европа моделът ще се предлага в три “зелени” варианта – успореден и зареждаем хибрид, както и напълно електрически, подобно на предложението на корейците Hyundai Ioniq. За Китай ще е на разположение и само с бензинов двигател 1.6 TGDI (190 или 218 к.с., 275 или 320 Нм), куплиран със седемстепенна роботизирана кутия със сдвоен съединител.

Показаният във Франкфурт кросовър се води предсериен вариант. Той е развит върху новата модулна платформа M3X (McPherson отпред, мултилинк отзад), разработена от нула в сътрудничество със световни доставчици. Това е и четвъртата платформа на Chery след M1X, T1X и електрическата NEV. Вариантът на автомобила, показан във Франкфурт е хибрид с пълно задвижване PHEV с бензинов турбомотор 1.5 л (150 к.с.), електродвигател с мощност 85 кВт (116 к. с.) и със същата роботизирана кутия.

Машината се ускорява от място до 100 км/ч за 6 секунди, развива максимална скорост до 200 км/ч и има разход на гориво по цикъла NEDC от едва 1,8 л/100 км. При скорости до 120 км/ч Exeed TX може да измине само на ток около 70 км. Акумулаторът му се зарежда от битов контакт до 80% за 30 минути, а на 100% за четири часа. Целевата аудитория на колата се сочи като “младипрогресивни граждани”.

Оборудването е доста добро – цифрово приборно табло, 10-инчов централен сензорен дисплей и екранчета на ръкохватките на климатика, навигация, камери за кръгов обзор, Wi-Fi, подгряване на предните седалки, динамична подсветка на салона, люк в панорамния покрив и още доста други.

Exeed TX има предни, задни и странични предпазни въздушни възглавници, както и странични въздушни завеси. Машината предупреждава за евентуален сблъсък, напускане на лентата за движение, наблюдава мъртвите зони и дали водачът не е уморен.

Китайците сериозно наблягат при представянето на новата си марка върху партньорството с външни партньори. В проектирането на платформата е помогнала немеската корпорация Benteler. Системата за пълно задвижване е с участието на фирмите Dana и BorgWarner, предавателната кутия е дело на Getrag, помагали са още Valeo, Bosch, Hella, Continental и други.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: