ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Нова звезда на пистата – двигател от Tesla, купе от Shelby Cobra, акумулатор от Kia - видео

like0 unlike0
Auto-Press 18 Dec 2017 Новини
20
0
Нова звезда на пистата – двигател от Tesla, купе от Shelby Cobra, акумулатор от Kia - видео

През 1962-а, тогaва 39-годишният Керъл Шелби напъхва двигател от Ford V8 в купето AC Ace, създавайки един от най-пъргавите в историята спортни автомобили - AC Cobra. Днес след повече от половин век група инжинери от Британска Колумбия, Канада възраждат идеята на Шелби – малък двуместен спортен автомобил и мощен двигател, но от друга епоха – тази на електрическите автомобили.

EPower Racing се пуска в пистови състезания с новата си пистова машина от това лято и на трасето вече има нова звезда, напълно в стила на Шелби с неговата мотивация да използва як американски мотор. Екипът ползва специално подготвено шаси, оборудвано с двигател от Tesla Model S P85 и литиево-йонен акумулатор от Kia Soul EV.

От екипът обясняват - “Избрахме Kia Soul EV като донор на акумулатор, базирайки се на официални тестове, според които той може да подържа мощност от над 300 кВт/400 к.с. достатъчно за нас време. Освен това е и най-лекият възможен с капацитет от 27 кВтч."

Двигателят от Tesla е с намалена от 310 кВт/416 к.с. на 220 кВт/295 к.с. за да се избегне прекомерно топлинно натоварване на групата акумулатор-двигател. Другият проблем при електромобилите е пробегът с едно зареждане. Според екипа, тяхната елбегачка използва пълният капацитет на акумулатора за 20-на минути, което позволява пробягването на 16 обиколки на дълго 1,4 мили /2,24 км/ трасе.

На пистата Mission Raceway Park колата отбелязва и най-бързата обиколка с време 1:14.3 минута, изпреварвайки с лекота класическите си конкуренти.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: