ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Нов хиперелектрически модел на Rimac – над 1224 к.с. и автопилот

like0 unlike0
Auto-Press 14 Feb 2018 Новини
75
0
Нов хиперелектрически модел на Rimac – над 1224 к.с. и автопилот

Новият модел на хърватския производител на електрокари Rimac ще има силов агрегат с мощност над 1224 к.с., акумулатор с капацитет 120 кВтч и автопилот. Характеристиките на модела са били преразгледани след излизането на информацията за дебюта на новия Tesla Roadster, за който се предвижда акумулатор с капацитет от 200 киловатчаса.

Други подробности за новия хърватски хипер модел засега няма, но се знае че автопилотът ще отговаря на т.н. “четвърто ниво” за автономност. То позволявана електрониката напълно да управлява самостоятелно автомобила при всякаква пътна ситуация, но изисква присъствие на човек зад волана.

Според управляващата директорка на Rimac Моника Микач, обявеното по-рано име на машината Concept Two е работен вариант, а името на серийния модел ще е друго. Тя добави, че всички характеристики на новата кола ще са по-добри от тези на първия модел, който има четири двигателя с обща мощност 1224 к.с. и комплект акумулатори с капацитет от 82 кВтч. Сегашният модел се ускорява от място до 100 км/ч 2,5 секунди.

Новият модел ще е по-голям и по-комфортен от първия, но ще си остане двуместен. Засега в плановете на компанията не фигурира направата на четириместен модел. За новата кола се предвижда направата на ограничена серия от 100 автомобила, цената на всеки от които ще е над един милион евро.

Официално стартира система за видеонаблюдение и контрол на автомобилите на територията на град Пловдив Автосалон Женева 2018: Премиера за новия Mercedes-AMG G 63 (Видео)

Подобни

Rolls-Royce Cullinan идва със специални седалки за наблюдение (Видео)

Rolls-Royce Cullinan идва със специални седалки за наблюдение (Видео)

Днес Rolls-Royce разкри нови подробности за изцяло новия си модел Cullinan, за който от компанията коментират, че е много повече от...

Световна премиера на новото Volvo V60 (Видео)

Световна премиера на новото Volvo V60 (Видео)

Източник: www.volvocars.bg Шведският автомобилен производител открива нова страница в историята на традиционното семейно...

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT: Приключенецът се цели нависоко (Видео)

PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT: Приключенецът се цели нависоко (Видео)

Източник: www.peugeot.bg Новият PEUGEOT RIFTER е представен като концепт, който се цели в звездите на Автомобилния салон в...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: