ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Нов хиперелектрически модел на Rimac – над 1224 к.с. и автопилот

like0 unlike0
Auto-Press 14 Feb 2018 Новини
82
0
Нов хиперелектрически модел на Rimac – над 1224 к.с. и автопилот

Новият модел на хърватския производител на електрокари Rimac ще има силов агрегат с мощност над 1224 к.с., акумулатор с капацитет 120 кВтч и автопилот. Характеристиките на модела са били преразгледани след излизането на информацията за дебюта на новия Tesla Roadster, за който се предвижда акумулатор с капацитет от 200 киловатчаса.

Други подробности за новия хърватски хипер модел засега няма, но се знае че автопилотът ще отговаря на т.н. “четвърто ниво” за автономност. То позволявана електрониката напълно да управлява самостоятелно автомобила при всякаква пътна ситуация, но изисква присъствие на човек зад волана.

Според управляващата директорка на Rimac Моника Микач, обявеното по-рано име на машината Concept Two е работен вариант, а името на серийния модел ще е друго. Тя добави, че всички характеристики на новата кола ще са по-добри от тези на първия модел, който има четири двигателя с обща мощност 1224 к.с. и комплект акумулатори с капацитет от 82 кВтч. Сегашният модел се ускорява от място до 100 км/ч 2,5 секунди.

Новият модел ще е по-голям и по-комфортен от първия, но ще си остане двуместен. Засега в плановете на компанията не фигурира направата на четириместен модел. За новата кола се предвижда направата на ограничена серия от 100 автомобила, цената на всеки от които ще е над един милион евро.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: