ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Nissan отчете 15% ръст в продажбите на електромобила LEAF

like0 unlike0
Auto-Press 23 Apr 2018 Новини
57
0
Nissan отчете 15% ръст в продажбите на електромобила LEAF

Nissan обяви, че за изминалата финансова година, компанията отчита ръст от 10% в продажбите на електрическите си автомобили, а като основен “виновник” за успеха си посочва най-продаваната електрическа кола в света- LEAF.

От Nissan коментират, че през финансовата 2017 година, LEAF регистрира сериозен ръст в търсенето си на всички основни пазари- Япония, Европа и САЩ, а от компанията очакват тази тенденция да продължи, особено на фона на поетапното пазарно лансиране на изцяло новото поколение на електромобила с неговите увеличен пробег и модерни технологии и решения.

През изминалата финансова година, Nissan отчита продажбата на 54 451 представителя на LEAF, което представлява увеличение от 15% в сравнение с 47 423 бройки от предходната година. В резултат на това, общата реализация на модела- от 2010 година насам, вече е над 320 000 единици, а наличността му е на 51 пазара. Съвсем скоро електромобилът ще бъде лансиран в още 16 държави, в това число в Аржентина, Австралия, Бразилия, Китай, Малайзия, Сингапур, Южна Корея и други.

С множеството иновативни системи на борда си и автономен пробег от 378 километра (NEDC), новият Nissan LEAF е с основни габарити дължина 4480 мм, ширина 1790 мм и височина 1535 мм, а междуосието му е 2700 мм. С тегло от 1535 килограма и вместимост за петима, електромобилът е оборудван с литиево-йонна батерия (40 kWh) и електромотор със 150 конски сили и 320 Нм.

В зависимост от източника на енергия, презареждането на батерията на новия Nissan LEAF може да бъде извършено за 8 часа (6 kW) и 16 часа (3 kW), а при наличие на система за бърз заряд, 80% се достигат само за 40 минути.

Основен акцент екипировката на новия LEAF е високотехнологичната система ProPILOT, която гарантира автономно управление в една лента при движение по магистрални пътища. Тя се задейства с един единствен бутон, след което тя е в състояние да поеме управлението, ускоряването и намаляването на скоростта, което е отлично решение по време на дълги пътувания или характерните за американските и основните европейски високоскоростни пътища километрични задръствания.

През следващите няколко години, технологията ProPILOT, която е част от по-голямата Nissan Intelligent Mobility комбинирана система за безопасност, ще бъде непрекъснато развивана и подобрявана, като ще предлага все по-високо ниво на автономност. Крайната цел е постигането на автономно движение и в градски условия, с безопасно преминаване през кръстовища.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: