ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Насочени накладки от ново поколение на Ferodo® вдигат летвата в борбата с шума и вибрациите

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jul 2018 Новини
76
0
Насочени накладки от ново поколение на Ferodo® вдигат летвата в борбата с шума и вибрациите

Технологиите за намаляване на шума и вибрациите на автомобила при движение заемат все по-предни позиции сред приоритетите на производителите. Това се дължи както на увеличаващите се изисквания на клиентите за удобство и лукс, така и на устойчивия ръст на пазара на хибриди и електромобили. Предвид че за машините с вътрешно горене няма безшумни системи като в най-новия дял на автомобилната индустрия обаче, това изисква все по-голяма изобретателност за осигуряването на безшумно и гладко возене, особено по отношение на спирачките.

Отговорът на компанията Federal-Mogul Motorparts на тази тенденция е пускането на пазара на нова гама насочени дискови накладки от марката Ferodo®. Новите накладки са асиметрични и със специален дизайн, така че да притискат спирачните дискове под ъгъл, който позволява значително намаляване на вибрирането и шума при спиране без никакъв компромис с функцията. Това се постига с две промени в устройството на накладките – чрез скосяване в единия край при точката на допиране, или чрез малък отвор с формата на полумесец върху междинния слой на задната пластина.

„Намаляването на нивата на шума и вибрациите е огромно предизвикателство, особено на фона на растящия пазар на безшумните хибридни и електрически автомобили. Това ни кара да търсим ефективни нови решения и технологии и насочените накладки на Ferodo® са резултатът“, казва Гьозде Кирали, маркетингов мениджър по спирачните системи във Federal-Mogul Motorparts за Европа, Близкия Изток и Африка. „С удоволствие представяме на пазара тази новост, заедно с всички необходими технически инструкции за монтажа им. Новаторските продукти и техническото им обезпечаване за клиентите продължават да са от първостепенно значение за Federal-Mogul Motorparts.”

Новата продуктова линия към момента съдържа 39 серийни номера, покриващи нуждите на различни превозни средства. И двата вида накладки от ново поколение имат дизайн, който максимално улеснява ориентирането при монтаж. В зависимост от позицията, елементите са маркирани със стрелки или букви, оказващи от коя страна на автомобила трябва да се поставят.

При накладките със скосяване най-скосеният край трябва да е насочен към точката, в която накладката прави пръв контакт със спирачния диск. При накладките с монтирана анти-шумова шина с изрязан полумесец отново модифицираният край трябва да е насочен към точката на пръв контакт със спирачния диск. За улеснение Ferodo® предоставя подробни инструкции и нагледна демонстрация на монтажа във видео, достъпно в YouTube.

„Ferodo® е доказала лидерството си с разработването, производството и популяризирането на иновации при спирачните системи и в производствените материали и технологии. Вярваме, че новите асиметрични накладки от марката са навременно и практично решение на едно нарастващо притеснение в автомобилната индустрия“, коментира Гьозде Кирали.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: