ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

“Наследникът” на легендата McLaren F1 идва през 2019-та

like0 unlike0
Auto-Press 22 Mar 2017 Новини
24
0
“Наследникът” на легендата McLaren F1 идва през 2019-та

В интервю пред списанието CAR, Майк Флюит- изпълнителен директор на McLaren Automotive, разкрива интересни подробности относно “наследника” на легендата F1 на компанията. В момента, триместният проект носи кодовото обозначение BP23 (Bespoke Project 2: 3 seats), и според Флюит ще бъде “най-бързата кола, която някога сме правили”.

Производството на ексклузивната нова кола на McLaren е ограничено на само 106 екземпляра- същата бройка, като на оригинала от 1992 година, като всеки един от тях вече е запазен. Базовата цена на хибридната колата е определена на 1.65 млн английски лири (без данъци), а първите собственици ще получат своите суперспортни коли през 2019-та година.

Вратите на завършената версия на McLaren BP23 ще бъдат изпълнени конструкционно подобно на тези на изцяло новия модел 720S, който дебютира на международното изложение в Женева, но те ще бъдат оборудвани със система за електронно управление.

От McLaren обаче не гледат на новия си автомобил, като наследник на легендата F1. “С трите си седалки, почитаме F1”, коментира Флюит. “Но ако някога е имало наследник на F1, то това беше P1. Този хибриден суперавтомобил с 903 конски сили, произвеждан от 2013 до 2015 година, регистрира максимална скорост от 347 км/ч. С BP23 няма да има автомобили само за писта, няма да има открити версии- като стандартен автомобил, той ще бъде абсолютно впечатляващ”, допълва той.

“Определяме BP23 като hyper-GT, защото това е автомобил, разработен за по-дълги пътувания, но в същото време и такъв, който разполага с високите нива на пътна динамика и свързаност от страна на водача, каквито се очаква да има всеки McLaren”, коментира още Флюит.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: