ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Надхитрете зимата с новите Nokian WR SUV 4

like0 unlike0
Auto-Press 15 Mar 2018 Новини
77
0
Надхитрете зимата с новите Nokian  WR SUV 4

Новите Nokian WR SUV 4 зимни гуми са сигурен и надежден избор за SUV автомобилите и кросоувър модели. Най-важните характеристики на гумите, проектирани за централноевропейските пътища, са отличното управление върху киша и стабилното представяне във внезапно променящите се метеорологични условия.

Новите Nokian WR SUV 4 са специално проектирани за европейските шофьорите на SUV автомобили и подсигуряват отлично представяне на сняг, киша и силен дъжд. Независимо дали шофирате на магистрала, в натоварена градски трафик или на някой прекрасен планински път, усещането при управление е предсказуемо и контролирано на хлъзгавите и необезопасени пътища. Технологията на Nokian Tyres Climate Grip Concept овладява внезапните промени в пътните условията и осигурява безопасно придвижване през зимата.

Nokian WR SUV 4 предлагат отлично сцепление върху мокра настилка и безупречно управление при обилни валежи и кални пътища. Здравата и издръжлива структура, комбинирана със специално подсилените страници, гарантира отлична стабилност на гумата и устойчивост на удари и нарязвания, които могат да се появят по време на шофиране.

Новите гуми се предлагат в категории за скорост H (210 km/h), V (240 km/h) и W (270km/h), а обширната селекция покрива 57 продукта от 16 до 21 инча. Новите Nokian WR SUV 4 ще бъдат достъпни през есента на 2018 г.

Бъдете подготвени и надхитрете зимата

Днес в цяла Европа се наблюдават екстремни промени през зимния сезон. Тежките валежи са все по-често срещани, което увеличава обема на опасната кал, дори когато шофирате на сух път. Nokian SUV 4 подсигуряват изключителна комбинация от отлично представяне на сняг и контрол при управлението на мокри и сухи пътища и съпротивление на аквапланинг.

„Очаква се покачване на общото количество на валежи и зачестяване на силните бури, поради промените в климата. Това ще предизвика коварни условия на пътя и ще повиши заплахата от наводнения. Добавете и шансовете за аквапланинг, тъй като снегът по пътищата може да бъде доста воднист и кишав, понеже са обилно поръсени със сол. Когато управлявате тежък SUV автомобил, особено с висока скорост, е задължително гумите да са подходящи за всички тези условия. Многостранните зимни характеристики, отличното управление и фактът, че са направени специално за SUV автомобили, правят Nokian WR SUV 4 оптимални за централноевропейските пътищата през зимата“, обяснява Марко Рантонен, мениджър Разработки в Nokian Tyres

Climate Grip Concept – първокласно управление във всички зимни условия

Предназначени да намалят елемента на изненада, свойствата на Nokian WR SUV 4 за зимни условия са базирани на новата концепция Climate Grip. Състояща се от уникална система от ламели, каучукова смес за зимни условия и насочена шарка на протектора, тази иновация овладява всички форми на зимата с лекота и ефективност.

Насочената шарка на протектора с компютърно оптимизирани ламели осигурява максимална ефективност във вариращите зимни условия. Шарката на протектора е конструирана за SUV автомобили с високо ниво на представяне и гарантира стабилно усещане при шофиране. Непрекъснатото централно ребро осигурява стабилност на гумата на всякакви повърхности, особено при висока скорост.

Обширната и гъста мрежа от ламели в краищата на гумата увеличава стабилността и подобрява управлението. Острите зигзагообразни ръбове по краищата на гумата се отварят и затварят по време на спиране и ускорение, подобрявайки сцеплението на мокра настилка. Ламелите отстраняват водата от повърхността на пътя, добавяйки стабилност и сцепление на кални и мокри пътища. Дълбоките, но подсилени ламели в центъра на раменния блок на гумата, подсилват блоковете на протектора, което води до прецизно и адаптивно управление.

Стъпаловидните канали между раменете на гумата и централната зона с оформени зъбци с технологията Snow Claws подсигуряват максимално сцепление на сняг и стабилност при висока скорост. “Снежните нокти” ефективно се захващат за пътната настилка, когато карате в мек сняг или на други меки терени. Освен добавянето на сцепление на сняг, този дизайн подобрява усещането за шофиране при завиване и смяна на пътните ленти.

Полираните основни канали, придават на гумата стилен вид, но също имат и своята функция. Те ефективно премахват водата и кишата от повърхността на гумата, придавайки й модерен вид.

Nokian WR SUV 4 предлагат отлично сцепление на заснежени пътища, дори и когато температурите паднат. Сместа на Nokian WR SUV за зимни условия остава пластична и с добро зацепване дори и при много студено време. Това ново поколение каучукова смес, разработена за вариращите зимни условия и високи скорости, осигурява отлично сцепление на мокри настилки и устойчивост на износване при всякакви температури. Високото съдържание на силициев двуокис в сместа на протектора оптимизира захващането на мокра повърхност. Силициевият двуокис надеждно реагира при повишаване и спад в температурата. Тази нова смес в комбинация с шарката на протектора осигурява и ниско съпротивление при търкаляне, което означава по-нисък разход на гориво.

Новите Nokian WR SUV 4 са подобрени в сравнение с предишния модел Nokian WR SUV 3, особено в частта за управление при мокри условия и спиране. Със значително увеличение при спирането на сняг, Nokian WR SUV 4 предлагат най-доброто сцепление върху сняг на пазара. Прогресът, постигнат в съпротивлението при търкаляне, прави Nokian WR AUV 4 отличен избор и във финансов аспект.

Издръжлива структура и стабилно управление

Мощните SUV автомобили изискват много от гумите. Те трябва да са силни и здрави, за да могат да подържат стабилни високите и тежки автомобили, дори и при висока скорост или лоши условия на пътя. Новите Nokian WR SUV 4 активно подкрепят системата за стабилност на SUV автомобилите и се справят с високото натоварване на колелата с прецизност и гъвкавост.

В допълнение към здравата и стабилна структура, технологията Aramid Sidewall прави гумата още по-издръжлива. Страничната стена на гумата съдържа изключително здрави арамидни влакна, които я правят по-издръжлива на удари и прорези, които иначе лесно биха я повредили и прекъснали пътуването. Подобни щети обикновено изискват подмяна на гумата.

Многостранно тестване в Европа


Nokian Tyres, извършват тестове по целия свят на различни пътни настилки и в бързо променящи се климатични условия. Многостранното тестване на гумите гарантира, че те ще работят по възможно най-добрия начин под влиянието вариращи условия и в екстремни ситуации. Nokian WR SUV 4 са старателно тествани в специализирани центрове из целия свят. Свойствата на гумата на сняг са прецизирани в тестовата база на Nokian Tyres „Белят Ад“ в Лапландия, а характеристиките, свързани с представянето на киша – в тестовата писта на Nokian в Южна Финландия. Образцовите резултати в маневреността, особено при високи скорости, са в резултат на взискателните тестове в Германия и Испания.

Патентована безопасност


За допълнителна безопасност, гумата съдържа така наречения Индикатор за безопасно шофиране (DSI), патентован от Nokian Tyres. Индикаторът за зимна безопасност (WSI) остава видим до дълбочина на канала от четири милиметра. Ако символът „снежинка“ се е изтрил, Nokian Tyres препоръчват зимните гуми да бъдат подменени с нови, за да се подсигури достатъчно безопасно шофиране.

Индикаторите за местоположение и налягане в зоната за информация на страничната стена на гумата също подобряват безопасността. Зоната за информация дава възможност за записване на правилното налягане на напомпване и местоположението за монтаж при смяна на гумата. Безопасността се подобрява допълнително от нова секция, която може да се използва за записване на силата на затягане на болтовете за лети джанти.

Новите Nokian WR SUV 4 – надхитрете зимата

• Отлично управление на мокри, заснежени и покрити с киша пътища

• Максимална стабилност и комфорт при шофиране

• Изключителна издръжливост

Основни иновации


Концепция Climate Grip: Превъзходно управление на мокри, заснежени и покрити с киша пътища. Посоката на шарката на протектора добавя стабилност при шофиране и гарантира сигурност при аквапланинг и киша. Специално приспособените ламели подсилват гумата, като подобряват управлението на мокри и сухи пътища, докато твърдата зимна смес за SUV надеждно реагира на покачванията и спадовете във вариращите зимни температури.

Зъбците Snow Claws подсигуряват максимално сцепление върху сняг. „Ноктите“ се захващат ефективно, когато са върху мек сняг или друг мека повърхност. Освен че допринася за доброто сцепление върху сняг, този дизайн подобрява усещането за шофиране, когато завивате или сменяте лентата.

Полирани канали. Стилни и функционални – кишата и водата лесно и ефективно минават през гладките полирани канали.

Технологията Aranmid Sidewall – изключителна издръжливост. Изключително здравите арамидни влакна подсилват страничната стена на гумата, осигурявайки повече издръжливост и защита при по-опасните ситуации на шофиране. Влакната правят гумата по-устойчива на удари и прорязвания, които иначе биха могли лесно да я повредят.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: