ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

НАД 600 ДЕТСКИ РИСУНКИ ПРЕДСТАВЯТ БЕЗОПАСНОТО ДВИЖЕНИЕ В ЗЕЛЕНИТЕ ГРАДОВЕ НА БЪДЕЩЕТО

like0 unlike0
Auto-Press 17 May 2018 Новини
275
0
НАД 600 ДЕТСКИ РИСУНКИ ПРЕДСТАВЯТ БЕЗОПАСНОТО ДВИЖЕНИЕ В ЗЕЛЕНИТЕ ГРАДОВЕ НА БЪДЕЩЕТО

Източник: www.renault.bg

Над 600 рисунки от 140 училища в 71 населени места участваха в тазгодишното издание на конкурса за детска рисунка „Пътят и аз“ по образователната програма на Renault България „Безопасност и мобилност за всички“. Общият брой на участниците в конкурса е 1788.

Тази година най-малките художници – отбори от ученици в първи и втори клас изобразиха своето разбиране за безопасно пресичане. Учениците от III до V клас представиха идеите си за електромобилите в зелените градове.

„Вдъхновяващо е да видиш, че толкова много деца са ангажирани с мислене по екологични теми и по темата за безопасното движение по улиците. Партньорството с Министерството на образованието по този проект очевидно дава резултат, тъй като тази година виждаме значително увеличение на броя на участващите училища и населени места.

Програмата „Безопасност и мобилност за всички“ има за цел да запознае учениците от първи до пети клас по забавен начин с правилата за безопасност на движението и с опазване на околната среда. Вярваме, че по този начин допринасяме за намаляване броя на пътните инциденти и повишаваме информираността сред учениците за отпечатъка, който оставяме върху природата“, коментира при награждаването Рено Пирел, генерален мениджър на Рено Нисан България.

Специален гост на награждаването бе заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. „От името на министър Красимир Вълчев изразявам удовлетворението, че МОН е партньор в този проект, насочен към живота и безопасността на децата. Искам да благодаря на „Рено България“ за усърдието и грижата за провеждането на образователната кампания по пътна безопасност за деца, част от глобалния проект на Renault „Безопасност и мобилност за всички“, подчерта г-жа Михайлова.

18 ученици от 6 училища в страната получиха своите награди за рисунките на тема „Аз пресичам безопасно“ (I-II клас) и „Електромобилът в зеления град“ (III-V клас).

Първо място в категорията „Аз пресичам безопасно“ (I-II клас) спечели отборът от I г клас на ЧОУ "Д-р Петър Берон", гр. София. На второ място бе класиран отборът от II клас на СУ „Бачо Киро“, Летница. Трета е рисунката на отбора от II клас на ЧСУ "Мечтатели", Варна.

Във втората възрастова група – от III до V клас по темата „Eлектромобилът в зеления град“ победител е отборът на Va клас от VIII СУ "Арсени Костенцев", Благоевград. На второ място в тази категория се класира отборът на СУ "Св. Климент Охридски", гр. Ямбол. Третото място спечели рисунката на отбора от ЧЕУ "Леонардо да Винчи", гр. Добрич.

Отличени бяха и училищата с най-активно участие в конкурса: IV OУ Иван Вазов, гр. Монтана, 139 ОУ „Захарий Круша“, София и СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Добрич.

20 рисунки, които впечатлиха най-много журито, включващо представител на Renault България, ДНЦ „Музейко“ и Министерството на образованието и науката, са изложени в учебния корпус на Детски научен център „Музейко“.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: