ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

На днешната дата се ражда Брук Стивънс един от създателите на Harley-Davidson

like0 unlike0
07 Jun 2013 Новини
174
0
На днешната дата се ражда Брук Стивънс един от създателите на Harley-Davidson

1911 - в Милуоки, щата Уисконсин се ражда Брук Стивънс, известен американски индустрален дизайнер, един от създателите на марката мотоциклети Harley-Davidson. През 1949 г. той конструира модела Hydra-Glide, на базата на който по-късно започват да произвеждат легендарната марка.

1919 - в Ню Йорк за първи път се провеждат писмени тестове за шофьорски книжки.

1954 - Ford формират група специалисти за разработката на нов модел - Edsel. Модела е кръстен на името на сина на Хенри Форд и се запомня с невероятния си провал. Въпреки небивало широката рекламна кампания модела-неудачник не успява да достигне до сърцата на купувачите и се превръща в един от показателните примери за това как не трябва да се произвеждат автомобили.

2004 - в Москва откриват паметник на първия автомобил на Волжския автомобилен завод - ВАЗ 2101 или популярното "Жигули". По информация от организаторите на събитието, автомобила-паметник който е монтиран на гранитен постамент е бил купен по обява от частен собственик и е стигнал на собствен ход до мястото на установката. Паметници на ВАЗ-2101 има и в други градове на Русия.

2006 - във Великобритания се състои световната премиера на американския пълнометражния анимационен филм "Коли" (Cars). Главните герой в анимационната комедия на режисьора Джон Ласитър са автомобили.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: