ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

На днешната дата преди 52 години е представен официално Jaguar E-Type

like0 unlike2
15 Mar 2013 Новини
175
0
На днешната дата преди 52 години е представен официално Jaguar E-Type

1897 - в Кливланд щата Охайо е основана Winton Motor Carriage Company. Компанията конструира един от първите американски автомобили. Конструкцията се отличавала с оригинален дизайн, меки кожени седалки, газови фенери и кожен таван. В тази компания през 1901 г. работи и Хенри Форд.

1900 - в Ню Йорк е издадено първото удостоверение за правоуправление на автомобил.

1906 - Чарлз Стюарт Ролс и Фредерик Хенри Ройс официлано регистрират компанията Rolls-Royce Ltd. През тази година на бял свят се появява и първия автомобил с марката Rolls-Royce Silver Ghost 40/50НР. Британската преса веднага го обявява за „най-добрият автомобил в света”.

1921 - на заседание на борда на компанията си Винченцо Ланча избира едно от четиринадесетте предложения за носеща конструкция и независимо окачване на автомобилите произвеждани от фирмата. Повод за това става аварията с автомобила, в който пътувал заедно с майка си.

1928 - на днешната дата първият автомобил с ракетен двигател - Opel RAK, конструиран от Макс Валие прави своя дебют. За Фритц фон Опел това било реклама на автомбилите с марката Opel, а за Валие - начин да привлече вниманието на общестеността към ракетната техника.

1961 - Jaguar предстаят на Женевския автосалон своето бъдещо бижу спортния модел E-Type S1 - превърнал се в една от автомобилните легенди.

1990 - пред широката публика е представен първият Ford Explorer.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: