ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео

like0 unlike0
Auto-Press 12 Feb 2018 Новини
28
0

Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео

Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
/add_images/news/022018/s_1518444002_532.jpg
 1. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 2. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 3. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 4. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 5. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 6. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 7. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 8. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 9. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 10. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 11. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 12. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 13. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 14. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 15. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 16. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 17. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
 18. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео

Едва ли синът на дъщерята на Фердинанд Порше – Ернст Пийх е мислел след войната, делейки една селска къща с 35 роднини, че някога ще създаде такова място, достойно за неговите и на дядо му мечти за автомобила. Но мечтата става реалност през 2013-а година, когато отваря врати за широката публика музеят fahr(T)raum. Той не е едно просто представяне на ретроколи, а уникална комбинация между история и иновации, отдаване на заслужена почит към австрийския пионер на автомобила Фердинанд Порше.

Колекцията включва автомобили от 1900-а година насам и благодарение на усилията на семействата Пийх-Нордхоф открехва завесата за широката публика към богата фамилна история. Разположен в бивша фабрика за обувки и захранван напълно екологично със слънева енергия музеят дава представа за интересния свят на Фердинанд Порше.

Едва ли е нужно да преповтаряме биографията на знаменития австрийски конструктор, дал на света първият хибриден автомобил - Lohner Porsche /1900-ата година/ и прочутият “бръмбар” на Volkswagen /1935-1938-а/. Неговият “подпис” носят още Maja Wagen /1908/ по поръчка на Емил Йелинек за Austro Daimler, Prinz Heinrich Wagen /1910/ за брата на император Вилхелм – Хайнрих, Alpenwagen /1911/, Kaiserwagen /1911/ за императора на Австро-Унгария Франц-Йозеф, Australier /1911/, AD Typ 14/35 Roadstar /1914/ за руски принц, AD 35 Louise Wagen /1914/ за дъщерята на конструктора Луиза, Jagdwagen /1923/ - автомобил с леко дървено торпедо, използван от конструктора за ловните му излети, AD 617 Argentinier /1924/ за полицията в Аржентина, състезателният Hans Stuck Wagen /1927/ за известния пилот, планински шампион на Швейцария1928-а и на Австрия 1929, и първи европейски планински шампион 1930-а. Следват ADM-R Torpedo /1929/ е бил личният автомобил на шампиона с интересна триместна конфигурация, Double Phaeton ADR /1929/.

След дългогодишна работа за компаниите Lohner, Austro-Daimler, Daimler-Benz и Steyr като главен конструктор и технически директор Фердинанд Порше основава съвместно с Адолф Розенберг собствена конструкторска фирма в Щутгарт през 1931-а. Създава двигатели и автомобили за NSU, Wanderer и Zundap, а през 1934-а по време на автосалона в Берлин Хитлер призовава немската автоиндустрия да създаде “народен автомобил” и Порше вижда в това шанс да превърни идеите си в реален автомобил. Той изпраща експозе за конструирането на германски народен автомобил в съюза на мобилната индустрия на Германия и получава контракт за превръщането на проекта си в реалност. След войната производството стартира реално под окупационно британско ръководство и историята приема в автомобилните си редици над 21,5 милиона “бръмбара”.

В колекцията на музея освен гореспоменатите модели са още KdF Gauleiter Wagen /1942/, Kubelwagen Typ 82 /1940/, амфибията VW Schvymer /1943/ и един куп трактори на които е отделена специална зала.

Колите са с почти свободен достъп, заставайки на специално място пред тях се чува истинският шум на моторите им, а за децата е отделен специален ъгъл с тренажори, даващи им възможност да покарат като наистина няколко копия на ретро-модели. Достатъчно място е отделено и на конструкторската работа на Фердинанд Порше в авиационния отрасъл, може да се покара и тренажор на стар самолет.

Музеят е много активен в работата с децата, провежда редица култерни мероприятия, предлага атрактивна обиколка с ретро автомобил на близкото езеро Матзее, както и предоставянето му за сватбени тържества.

Българите в Opel Adam Cup влязоха в Топ 10 на рали „Германия”

Подобни

Парят ли ви четирите букви на задната седалка на хибрида Kia Niro? Значи имате проблем!

Парят ли ви четирите букви на задната седалка на хибрида Kia Niro? Значи имате проблем!

Ако карате хибридният Kia Niro производство 2017-а – 2018-а и усетите че задната ви седалка заприличва на нагорещена пейка...

Audi глобена с 800 милиона евро в Германия заради Дизелгейт

Audi глобена с 800 милиона евро в Германия заради Дизелгейт

На компанията Audi е наложена глоба от 800 милиона евро от немската прокуратура заради нарочно допуснатите нарушения в прикриването...

Взрив от суперавтомобили в центъра на София!

Взрив от суперавтомобили в центъра на София!

На 11-ти октомври в новооткрия клуб Theatroв София се проведе официалната премиера на филма за Премиум Рали София – Свети Влас Сезон 2018....

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: