ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео

like0 unlike0
Auto-Press 12 Feb 2018 Новини
28
0

Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео

Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
/add_images/news/022018/s_1518444002_532.jpg
  1. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  2. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  3. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  4. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  5. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  6. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  7. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  8. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  9. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  10. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  11. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  12. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  13. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  14. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  15. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  16. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  17. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео
  18. Музеят fahr(T)raum или мечтата за каране на Ернст Пийх - видео

Едва ли синът на дъщерята на Фердинанд Порше – Ернст Пийх е мислел след войната, делейки една селска къща с 35 роднини, че някога ще създаде такова място, достойно за неговите и на дядо му мечти за автомобила. Но мечтата става реалност през 2013-а година, когато отваря врати за широката публика музеят fahr(T)raum. Той не е едно просто представяне на ретроколи, а уникална комбинация между история и иновации, отдаване на заслужена почит към австрийския пионер на автомобила Фердинанд Порше.

Колекцията включва автомобили от 1900-а година насам и благодарение на усилията на семействата Пийх-Нордхоф открехва завесата за широката публика към богата фамилна история. Разположен в бивша фабрика за обувки и захранван напълно екологично със слънева енергия музеят дава представа за интересния свят на Фердинанд Порше.

Едва ли е нужно да преповтаряме биографията на знаменития австрийски конструктор, дал на света първият хибриден автомобил - Lohner Porsche /1900-ата година/ и прочутият “бръмбар” на Volkswagen /1935-1938-а/. Неговият “подпис” носят още Maja Wagen /1908/ по поръчка на Емил Йелинек за Austro Daimler, Prinz Heinrich Wagen /1910/ за брата на император Вилхелм – Хайнрих, Alpenwagen /1911/, Kaiserwagen /1911/ за императора на Австро-Унгария Франц-Йозеф, Australier /1911/, AD Typ 14/35 Roadstar /1914/ за руски принц, AD 35 Louise Wagen /1914/ за дъщерята на конструктора Луиза, Jagdwagen /1923/ - автомобил с леко дървено торпедо, използван от конструктора за ловните му излети, AD 617 Argentinier /1924/ за полицията в Аржентина, състезателният Hans Stuck Wagen /1927/ за известния пилот, планински шампион на Швейцария1928-а и на Австрия 1929, и първи европейски планински шампион 1930-а. Следват ADM-R Torpedo /1929/ е бил личният автомобил на шампиона с интересна триместна конфигурация, Double Phaeton ADR /1929/.

След дългогодишна работа за компаниите Lohner, Austro-Daimler, Daimler-Benz и Steyr като главен конструктор и технически директор Фердинанд Порше основава съвместно с Адолф Розенберг собствена конструкторска фирма в Щутгарт през 1931-а. Създава двигатели и автомобили за NSU, Wanderer и Zundap, а през 1934-а по време на автосалона в Берлин Хитлер призовава немската автоиндустрия да създаде “народен автомобил” и Порше вижда в това шанс да превърни идеите си в реален автомобил. Той изпраща експозе за конструирането на германски народен автомобил в съюза на мобилната индустрия на Германия и получава контракт за превръщането на проекта си в реалност. След войната производството стартира реално под окупационно британско ръководство и историята приема в автомобилните си редици над 21,5 милиона “бръмбара”.

В колекцията на музея освен гореспоменатите модели са още KdF Gauleiter Wagen /1942/, Kubelwagen Typ 82 /1940/, амфибията VW Schvymer /1943/ и един куп трактори на които е отделена специална зала.

Колите са с почти свободен достъп, заставайки на специално място пред тях се чува истинският шум на моторите им, а за децата е отделен специален ъгъл с тренажори, даващи им възможност да покарат като наистина няколко копия на ретро-модели. Достатъчно място е отделено и на конструкторската работа на Фердинанд Порше в авиационния отрасъл, може да се покара и тренажор на стар самолет.

Музеят е много активен в работата с децата, провежда редица култерни мероприятия, предлага атрактивна обиколка с ретро автомобил на близкото езеро Матзее, както и предоставянето му за сватбени тържества.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: