ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Morph от Vilner

like0 unlike0
Auto-Press 20 Jan 2017 Новини
15
0
Morph от Vilner

Източник: www.vilner.eu

Първият проект на Art Studio Vilner за 2017 година е изключително многопластов и на границата на провокативността. Той е дело на китайското подразделение на ателието и зад създаването му стои любопитна история, свързана с природата и жизнения цикъл на едно от най-красивите насекоми на планетата - пеперудата.

*Снимки във висока резолюция може да намерите под текста.

С крила от пеперуди и „звездно небе“ в стил Rolls

Крайният облик на един автомобил се определя от дизайнерите и творците на Vilner, като базовото задание идва от клиента. В случая това е дама от Китай, която е изключителен почитател на пеперудите и дори отглежда такива. Когато жизненият цикъл на няколко от любимите и насекоми приключил, дамата решила да „запази красотата им„ с пети етап – вграждането на крилата им в автомобила си.

„Собственичката дойде с малка сребърна кутийка в която се намираха шест пеперуди. Разказа ни за четирите жизнени фази, през които преминават тези красиви насекоми, след което ни изложи идеята си. Желанието и бе да „добави“ още една фаза към трансформацията им, след края на техния естествен жизнен цикъл.“

Екипът се заема за работа на чело с г-н Чао, съоснователя на Vilner China, който е възпитаник на Централната китайска академия за изящни изкуства и е сред скулптурния елит на страната. Резултатът е впечатляващ. Основен акцент в автомобила са въпросните крила, които са вложени в апликациите на таблото и задните врати. Прецизно нанесеното прозрачно лаково покритие, допълнително подчертава естествената красота на цветовете и жилките.

Същият мотив е използван в оформлението на волана, облицовките на вратите, подлакътника и самите седалки. Комбинацията от фина черно-лилава кожа и синьо-лилава алкантара интерпретира жилките на красивото насекомо, като заоблените ръбове придават естествено, биологично усещане на салона. Цялото табло е облечено в алкантара.

Morph обаче има няколко аспекта от своята трансформация, също като неговия източник на вдъхновение. Това е изумителният звезден таван на колата, който е създаден чрез прецизното насищане на платното от алкантара с оптични влакна. Светът видя подобно нещо за пръв път в специално изпълнение на Rolls-Royce Phantom - опция за 13 000 долара -, като в случая изпълнението не отстъпва по качество, макар и направено с малко по-малко количество „звезди“.

Екстериорът на Acura MDX ‘Morph’ също получава био елементи кореспондиращи с природата на пеперудата. Акцентите от светло синьо са създадени, чрез специална техника, която придава матов ефект на линиите и графиките, наподобяващ прашеца на крилата на пеперудата. Основният цвят е тъмно лилав, чиято текстура имитира текстил.

2010 Acura MDX, 3664 куб. см, V6, 300 к.с., 370 Нм, 5 ст. автоматична, AWD, 2118 кг.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: