ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Mercedes-Benz строи автомобилния завод на бъдещето

like0 unlike0
Auto-Press 20 Feb 2018 Новини
63
0
Mercedes-Benz строи автомобилния завод на бъдещето

Днес Mercedes-Benz Cars обяви, че компанията стартира изграждането на автомобилен завод, какъвто до момента не е имало. От компанията коментират, че Factory 56 ще бъде най-модерното производствено съоръжение в света, като процесът ще бъде ориентиран около дигитализацията, гъвкавите производствени решения и въвеждането на идеята за отговорни спрямо околната среда процеси, в това число и интегрирането на фотоволтаична инсталации на тавана на комплекса.

Factory 56 обещава да постави нови стандарти в производството на автомобили, когато започне да функционира през 2020 година. В комплекса, позициониран на територията на Mercedes-Benz Зинделфинген, ще се произвеждат модели от високия и луксозния клас, в това число новото поколение на S-Class, електромобили и робо-таксита, както и първата изцяло електрическа кола на подмарката на Mercedes-Benz- EQ.

От Mercedes-Benz акцентират върху това, че производственият процес във Factory 56 ще бъде силно дигитализиран и съответно свързан, като сглобените в комплекса автомобили ще напускат поточната линия и ще се отправят към товарните станции напълно автономно. Самият процес по производството ще бъде автоматизиран, като необходимите за него елементи ще се транспортират с помощта на DTS (Driverless Transport Systems) транспортна система, а логистична програма ще гарантира непрекъснатост на целия процес.

По отношение на работниците, от Mercedes-Benz обещават, че те ще работят в отлични условия, с ергономични работни станции, и ще бъдат оптимално улеснение.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: