ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Mercedes, Audi и BMW с “Tesla-убийци”

like0 unlike0
Auto-Press 10 Oct 2018 Новини
47
0

Mercedes, Audi и BMW с “Tesla-убийци”

Mercedes, Audi и BMW с “Tesla-убийци”
/add_images/news/102018/s_1539151214_298.jpg
  1. Mercedes, Audi и BMW с “Tesla-убийци”
  2. Mercedes, Audi и BMW с “Tesla-убийци”

Немските автопроизводители Mercedes-Benz, Audi и BMW решиха също да се присъединят към отряда “теслоубийци”, който досега няма кой знае какъв успех. Луксозната голяма немска тройка, обаче смята, че ще успее там, където другите досега не успяха, представяйки своите нови електрически кросовъри.

Mercedes-Benz, Audi и BMW практически едновременно заговориха за пускане на пазара на своите електрокросовъри, от които засега първите два вече демонстрираха своите “убийци”.

При първите споменавания за подобни машини се предполагаше, че те ще бъдат способни да се конкурират на равна нога с най-известния и напредничав автомобил в света, то днес думата “Теслаубиец” звучи доста архаично. От момента на създаването на първия модел наамериканците изминаха вече доста години, на пазара се появиха множество електромобили и долеч по-правилно е вече новите кандидати в “килърската” категория не да се състезават с американците, а да предагат продукти, които да превъзхождат техните.

Audi стартира процеса на масово производство на електрокросовъра си e-tron quattro, преди броени дни. И тази новина навярно развали настроението на босовете в Щутгарт и Мюнхен, които планират пускането на своите коли не по-рано от догодина.

Тези видими сигнали на яка конкурентна борба между трите големи автоконцерна ярко демонстрира фактът, че големите компании вече не могат да замитат под черджето повишаващото се търсене на електрически кросовъри. Явно тази пазарна вече потребност не може да бъде задоволена от Tesla Model, докато заявката на Audi с нейния e-tron quattro може да запълни очертаващата се пазарна празнина.

Осъзнавайки изоставането си Mercedes-Benz и BMW спешно решиха да пуснат своята “производствена версия” на електрокросовъра си EQC, а баварците започнаха да приемат предварителни поръчки за електрокросвъра си iX3 цели две години преди да го пуснат на пазара.

Това говори само едно – всеки от немската голяма тройка иска да дръпне колкото се по-голям къс от новата пазарна “торта”, а това може да бъде само плюс за всички – на първо място потребителите, които ще имат възможност да ползват отличен продукт, за компаниите и не на последно място повишената екологична чистота на автомобилите.

Ето накратко и известното за техническите характеристики на на трите машини:

Mercedes-Benz EQC

Новият Mercedes-Benz EQC е електрически всъдеход, чието пускане на пазара е планирано за началото на следващата година. Това е петместен напълно електрически паркетник с тегло 2425 кг. Габаритите му са 4761 х 1884 х 1324 мм, дължината на междуосието е 2873 мм. Багажникът на автомобила впечатлява с 500 си литра обем, не по-малко впечатляващ е силовият агрегат – два електромотора с обща мощност от 402 к.с. и 564 Нм максимален въртящ момент. До 100 км/ч електрокросовърът Mercedes-Benz EQC по данни на производителя ще се ускорява за 5,1 секунди, а максималната му скорост ще възлиза на 180 км/ч. Литиево-йонният акумулатор на колата е с капацитет 80 кВтч и ще му осигурява пробег с едно зареждане от 400 км. Бързото частично зареждане до 80% от капацитета при мощност на зарядното от 110 кВт ще става за около 40 минути.

Audi e-tron quattro

Сумарната мощност на двата електродвигателя на кросовъра ще е 355 к.с. (265 кВт), а максималният въртящ момент 561 Нм. Ускоряването от място до 100 км/ч Audi e-tron quattro ще прави в рамките на 6 секунди, а максималната му скорост ще е до 200 км/ч. И тук пробегът с едно зареждане се обявява на 400 км, осигурен от акумулатор с капацитет его 95 кВтч. Сред интересните решения в колата са виртуалните огледала, новата система за рекуперация на енергията и буст-системата, позволяваща на електромобиа да повдига в течение на 8 секунди максималната си мощност до 402 к.с., а максималният въртящ момент да скача до 664 Нм.

BMW iX3

За този автомобил няма много данни засега. Предполага се че ще има две модификации – с един електродвигател с мощност 270 кончета, и двумоторна с по-висока, но засега не обявена мощност. За акумулатора се споменава, че ще е с капацитет “над 70 кВтч”, което би трябвало да осигури на елбаварката BMW iX3 пробег подобен на този при конкуренцията - 400 км. Бързото презареждане ще става със зарядно 150-килоВата, като 80-е процента ще се достигат за около половин час.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: