ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Mercedes анонсира A-Class Sedan като най-аеродинамичната серийна кола в света

like0 unlike0
Auto-Press 23 Jul 2018 Новини
30
0
Mercedes анонсира A-Class Sedan като най-аеродинамичната серийна кола в света

Mercedes-Benz разкри нови подробности за новата версия седан A-Class, който е разработен в Германия и ще се произвежда едновременно в Мексико и Германия. За новото си пазарно предложение, което ще бъде пуснато в продажба преди края на годината, от марката коментират, че с коефициент на въздушно съпротивление от 0.22 при фронтална повърхност от 2.19 кв.м, четиривратият модел е най-аеродинамичната серийна кола в света.

От Mercedes-Benz коментират, че добрата аеродинамика е ключов фактор за постигането на по-добра горивна икономичност при ежедневна употреба. За целта, от компанията са положили огромни усилия и към най-малките детайли на конструкцията и дизайна, като за възможно най-добрите резултати са заложили както на компютърно генерирани модели, така и на реални тестове във въздушен тунел в развойния център в Зинделфинген.

От Mercedes-Benz са работили също така изключително сериозно върху напасването на отделните елементи, специалните уплътнения около предните светлинни блокове, почти цялостното изпълнение на подподовата конструкция с панели и други. Дизайнът на предния и задния спойлер на A-Class Sedan пък е бил оптимизиран така, че да се гарантира отвеждане на въздушната струя около гумите, джантите са със специален дизайн, а в зависимост от пазарите, клиентите ще могат да поръчат и специална ламелна система за предната решетка, с която се намалява значително количеството въздух, постъпващо към двигателното отделение.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: